Nieuws Kempen Molse Auro-Technologies verovert de huiskamer

Molse Auro-Technologies verovert de huiskamer

Molse Auro-Technologies verovert de huiskamer

wilfried van baelenDit weekend stelde Auro Technologies bij Stassen HiFi in Tegelen (Nederland) in première de nieuwe technologie voor home cinema voor. Vanaf nu kan je ook thuis volledig ondergedompeld worden in je films en naar muziek luisteren met de technologie van Auro-3D. Tot voor kort was dit enkel mogelijk in de filmzalen uitgerust met aangepaste projectoren en de Auro-3D-geluidsinstallatie. “Film of muziek geproduceerd in Auro-3D en weergegeven via een Audio-Video-receiver, zal je onderdompelen in een totaalbeleving die je de echte, realistische geluidservaring laat ervaren”, zegt Wilfried Van Baelen, CEO van Auro Technologies. “Een ongekende en ongeëvenaarde geluidservaring die de deur zal openen naar toepassingen in het dagelijkse leven van iedereen, zowel van professionele gebruikers als consumenten en in alle sectoren van TV tot film, games, smartphones, multimedia, PC, notebooks, tablets, audiospelers, koptelefoons, enz.”

Traditionele geluidsformaten blijven onnatuurlijk klinken omdat er enkel geluid geproduceerd wordt in een horizontale zone rondom de luisteraar. Het nieuwe formaat Auro-3D voegt daarom een derde dimensie in de ruimte toe: hoogte. De combinatie van de drie dimensies rond de luisteraar verdeeld in drie lagen is dan ook noodzakelijk om een levensechte luisterervaring te bekomen en is uniek aan het Auro-3D-formaat. Vele testen en wetenschappelijk onderzoek tonen aan dat deze middelste laag de meest belangrijke is voor het bekomen van een echte geluidservaring.

Steeds meer films worden afgewerkt in dit nieuwe formaat en ook meer en meer artiesten en musici laten hun muziek produceren in Auro-3D. “Met AV-receivers die de Auro-3D-technologie aan boord hebben, is het plaatje rond. De toepassingen zijn dan aanwezig waarmee de gebruiker onder de beste omstandigheden muziek kan beluisteren en films kan bekijken. Auro Technologies zet in de eerste plaats in op car audio, multimedia, games e.d. zodat de gebruiker overal en altijd kan genieten van de nieuwe geluidservaring in 3D.”

Auro Technologies is een spin-off van de Galaxy Studios in Mol. De studio’s in Mol mixen niet enkel muziek, maar ook zeer veel muziek van films en tv-series uit binnen- en buitenland. Barco, wereldleider in digitale projectoren voor professionele cinema’s, heeft een samenwerking opgezet met Auro Technologies. Het verdeelt nu het Auro-3D-systeem in elk continent. Ondertussen zijn er al bijna 100 cinemazalen wereldwijd uitgerust met deze technologie en verwacht wordt dat binnen enkele jaren duizenden zalen ermee zullen uitgerust zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.