Nieuws Kempen Molse Beerfunding voor meer bos

Molse Beerfunding voor meer bos

Molse Beerfunding voor meer bos

Deze week lanceert Beer4Nature een ‘beerfunding’ met acteur Raf Jansen, die Dieter speelt in Thuis. Het doel van de actie is om 20.000 flesjes bier te verkopen tegen 21 december 2021. Met de opbrengst wil Beer4Nature een stuk bos aankopen aan Galbergen in Mol.

 

“Een beerfunding is een soort Crowdfunding”, zegt Kevin Vleminx van Beer4Nature. “Maar je krijgt er biertjes in de plaats, terwijl dit bij een crowdfunding niet het geval is. Met alle winst van deze biertjes doen wij de aankoop van het bos en stellen wij samen met de bosgroep een beheersplan op om dit stukje natuur nog beter en weerbaarder te maken tegen het veranderlijke klimaat.”

Om de doelstelling te halen, moet de brouwerij nog 20.000 flesjes verkopen tegen 21 december. “Onze doelstellingen zijn tweeledig. Enerzijds willen wij inzetten op het verbeteren van de ontwikkeling van duurzame natuur. Anderzijds vinden we het belangrijk dat mensen en vooral kinderen in deze bossen kunnen bewegen. Het is zo belangrijk dat onze kinderen spelen in het bos. Op deze manier krijgen ze respect voor onze natuur.”

Je kan onze biertjes kopen bij de lokale drankencentrales, horeca, supermarkt en op onze webshop.

“Beer 4 Nature is tot stand gekomen vanuit een ander economisch denken”, aldus Vleminx. “Het traditionele systeem is kort door de bocht. Hierin is een vzw een goed doel dat geld inzamelt voor een maatschappelijk doeleinde. Een bedrijf is er dan weer om te groeien en winst te maken. Beer4Nature is geen van de 2. Wij zijn een bedrijf dat wil groeien, maar vooral op een andere en maatschappelijk verantwoorde manier. Door onze winst niet te uit te keren in dividenden, maar door te investeren in kwaliteitsvolle natuur maken we die missie waar.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.