Nieuws Kempen Molse ijsjeszaak ’t Polonijsje sluit de deuren

Molse ijsjeszaak ’t Polonijsje sluit de deuren

Op 23 maart sluit 't Polonijsje in Mol-Ginderbroek definitief de deuren. Foto: AF

Molse ijsjeszaak ’t Polonijsje sluit de deuren

MOL – ’t Polonijsje gaat na de wintersluiting niet meer open. Zaakvoerders Griet Laurent en Kenneth Loos houden nog drie afhaaldagen maar op 23 maart gaan de deuren van de Molse ijsjeszaak onherroepelijk dicht. “We zijn bang voor de toekomst door de hoge grondstofprijzen.”

Griet Laurent en Kenneth Loos maakten de sluiting van ’t Polonijsje bekend via sociale media en de website omdat de Molse ijsjeszaak nu sowieso dicht is omwille van de traditionele winterbreak.

“In onze eerste zomer, vijf jaar geleden, bleven we open maar de daaropvolgende zomers bouwden we die wintersluiting stelselmatig uit van vier maanden naar bijna zes maanden. De winterperiode was altijd een verliespost voor ons. Enerzijds omdat ijs een typisch zomerproduct is en anderzijds omdat er geen voldoende klantenflow is in de wintermaanden. Dat betekende dat wij exact zes maanden en half hadden om onze omzet te draaien. Tegelijkertijd hadden wij in dat half jaar geen leven. De werkdag startte om 8u en duurde tot elf uur ’s avonds. We hadden een hele goede zaak maar daar moesten we, vooral naar de kinderen toe, veel tegenoverstellen.”

Kenneth Loos en Griet Laurent sluiten ijsjeszaak ’t Polonijsje. Foto: AF

In september pasten Griet Laurent en Kenneth Loos al de openingsdagen en -uren aan. “Dat deden we door de hoge energieprijzen en half oktober gingen we daarom ook iets vroeger dan normaal in winterbreak. De meeste klanten denken dat onze sluiting ook met die hoge energieprijzen te maken heeft, maar eigenlijk zijn we bang voor de toekomst. De energiekosten zijn nu weer aan het dalen maar onze grondstoffen worden steeds duurder. Suiker bijvoorbeeld is de laatste maanden in prijs verdubbeld en aan die stijging zien we niet meteen een einde komen. Toen we ’t Polonijsje openden vijf jaar geleden kostte een bolletje 1,10 euro. De afgelopen zomer was die prijs al verhoogd tot 1,50 en als we aan de huidige grondstoffenprijzen zouden verkopen, hadden we binnenkort opnieuw moeten verhogen naar 1,70.”

Overnemer

Griet en Kenneth organiseren nog drie afhaaldagen en dan zetten zij een punt achter ’t Polonijsje. “Klanten kunnen tot dit weekend bestellingen doorgeven en maandag begin ik dat ijs te draaien”, vertelt Griet Laurent. “Op 21, 22 en 23 maart kunnen de bestelde ijspotten afgehaald worden en daarna gaan de deuren inderdaad definitief dicht. Wat de toekomst betreft, houden we alle opties nog open. Als er zich een overnemer aanbiedt, willen we zeker rond de tafel gaan zitten. Anders gaan we de machines en stock wellicht zo van de hand doen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.