Nieuws Kempen Morkhovense ‘Saffron Secrets’ verkozen tot beste Belgisch souvenir

Morkhovense ‘Saffron Secrets’ verkozen tot beste Belgisch souvenir

Morkhovense ‘Saffron Secrets’ verkozen tot beste Belgisch souvenir

saffron secretsDe prijs van ‘beste souvenir’ in de Unizo-wedstrijd Belgian Beauties gaat naar Linda Van den Bulck en Marc Leloup van Belgische Saffraan uit Morkhoven. Ze wonnen met hun Saffron Secrets, pralines met saffraan, die ze samen met Amandino uit Merelbeke ontwikkelden. De winnaars kregen de prijs uit handen van minister Reynders en staatssecretaris De Crem. De uitreiking vond plaats in het Egmontpaleis tijdens de diplomatieke dagen.

Unizo organiseert de wedstrijd omdat “toeristen nog te vaak huiswaarts keren met een souvenir ‘made in China’ terwijl er zoveel waardevolle, ambachtelijke en unieke Belgische producten zijn die ons land minstens even sterk symboliseren”. Daarnaast zijn relatiegeschenken uitermate belangrijk om België in het buitenland bekend te maken. “Souvenirs en relatiegeschenken zijn geen exportproducten pur sang, maar ze zijn minstens even belangrijk om ons land naar de wereld uit te dragen”, zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

Gegarandeerde afzet
Belgian Beauties zocht naar hét Belgische souvenir en relatiegeschenk. Leden van Handmade in Belgium (HIB), het Unizo-authenticiteitslabel voor unieke en handgemaakte producten, konden naar de award meedingen zolang hun inzending maar uniek en Belgisch is en een winkelwaarde heeft van ongeveer 20 euro voor een souvenir en 100 euro voor een relatiegeschenk. Uit alle inzendingen maakte de jury een shortlist van 10 laureaten. Uiteindelijk koos de jury Saffron Secrets als winnaar. Die krijgt een gegarandeerde afname van zijn product door Unizo en begeleiding van een grafisch ontwerper voor de verpakking. Een aantal van de geselecteerde ontwerpen zullen worden opgenomen in de catalogus met relatiegeschenken van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze catalogus wordt geraadpleegd door Belgische diplomaten over de hele wereld.

De pralines Saffron Secrets combineren het mysterieuze saffraan met het typisch Belgische product chocolade. De saffraan wordt gekweekt in Morkhoven bij Belgische Saffraan. Ze werkten voor de gelegenheid samen met Amandino uit Merelbeke.

Als beste relatiegeschenk kwam de Belgian Button uit de bus, een glazen knoopjuweel van juwelenontwerpster en glasblazer Ann cox uit Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer