Nieuws Kempen Motorcrossmarkt krimpt, Dapa breidt uit naar bedrijfskleding

Motorcrossmarkt krimpt, Dapa breidt uit naar bedrijfskleding

Motorcrossmarkt krimpt, Dapa breidt uit naar bedrijfskleding

dapaMet kleppers als Joël Smets, Stefan Everts, Roger De Coster en vele anderen was België lange tijd dé motorcrossnatie. Die suprematie ligt al een tijdje achter ons. De voorbije jaren daalde het aantal omlopen en het aantal piloten. Toeleveranciers zien dus ook een deel van hun omzet wegvallen en zoeken alternatieven.

Dapa uit Beerse is al 25 jaar gespecialiseerd in kledij voor motorcross, BMX en wielrennen. “We zijn nog de enige in België die zelf de motorcrossbroeken maken”, zegt Paul Kesselaers, die de zaak runt met zijn echtgenote. De dalende omzet in motorcross wordt deels gecompenseerd met de stijgende belangstelling voor BMX, dat een Olympische sport is geworden. Maar toch zocht het bedrijf naar een bijkomende markt. “De sportkleding is sterk seizoensgebonden en we wilden iets waarmee we het hele jaar door werk hebben”, aldus Kesselaers.

Distributeur in Hulshout
Ze kwamen uit bij bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en promotionele textiel- en relatiegeschenken. “We werken daarvoor samen met Dickies, een Amerikaanse producent. De verdeling voor Europa gebeurt via een bedrijf in Hulshout, dat is één van de redenen waarom we voor dit merk kozen”, zegt de zaakvoerder. “Het bedrukken en borduurwerk gebeurt in ons eigen atelier.”

Dapa richt zich met deze nieuwe activiteit tot kleine KMO’s en zelfstandigen. “Omdat we de bedrukking zelf doen, kunnen die ook per stuk of met kleinere aantallen bestellen. We passen onze druktechniek aan aan de grootte van de bestelling”, besluit Paul Kesselaers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer