Nieuws Kempen Na 4 jaar eigen winkel in Vorselaar voor Duurzame Wijnen

Na 4 jaar eigen winkel in Vorselaar voor Duurzame Wijnen

Na 4 jaar eigen winkel in Vorselaar voor Duurzame Wijnen

Op 2 maanden tijd heeft Pieter Greeve van Duurzame Wijnen in Vorselaar een voormalige tattooshop omgebouwd tot zijn eigen wijnwinkel. “Langzaam maar zeker slaat mijn concept aan.”

Voormalig businessanalist Pieter Greeve startte 4 jaar geleden zijn zaak bij hem thuis. “Maar wijn kopen bij iemand thuis bleek toch een drempel”, beseft hij nu. “De bereikbaarheid was dus een probleem. De nieuwe winkel is amper 10 minuten wandelen voor mij. Maar het is wel eenvoudiger voor klanten om binnen te stappen om advies in te winnen of wijn te kopen. De winkel is een kleine 2 weken open en ik heb al heel wat nieuwe gezichten gezien, het werkt dus wel.”

Specifiek concept
De verkoop van Duurzame Wijnen ging de voorbije 4 jaar traag maar gestaag omhoog. “Ik heb gekozen voor een specifiek concept met biologische wijnen van onafhankelijke producenten. Bovendien betaal ik een eerlijke prijs aan de wijnboer waardoor mijn wijnen zich in een bepaalde prijsklasse situeren. Maar ik merk wel dat de mensen het beginnen te appreciëren. Onbekend is beetje bij beetje minder onbemind.”

Begin oktober nam Pieter de beslissing om een eigen winkel te openen. “De voorbije 2 maanden hebben we dus gas gegeven om klaar te zijn voor de feestdagen, traditioneel een drukke periode. De voormalige tattooshop, pal in het midden van Vorselaar, is helemaal opgefrist.” Pieter zal zelf achter de toonbank staan. “Het is niet de ambitie om medewerkers aan te nemen. Duurzame Wijnen hoeft niet uit zijn voegen te barsten, ik wil blijven wie ik ben.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.