Nieuws Kempen Na 4 jaar opnieuw een groepsaankoop voor dakisolatie

Na 4 jaar opnieuw een groepsaankoop voor dakisolatie

Na 4 jaar opnieuw een groepsaankoop voor dakisolatie

isolatieDe intercommunale IOK organiseert de komende maanden voor de tweede keer een groepsaankoop voor dakisolatie. In de periode 2011-2012 gebeurde dat een eerste keer. Toen namen 700 Kempense gezinnen deel.

22% van alle woningen hebben nog altijd geen dakisolatie, hoewel sinds 1 januari 2015 de nieuwe norm voor dakisolatie voor alle huizen die gebouwd zijn voor 2006 in voege is gegaan. De eerste vijf jaar krijgt de eigenaar een vermaning als het dak niet voldoende is geïsoleerd, maar vanaf 2020 kan de woning ongeschikt worden verklaard. Daarom organiseert IOK samen met 28 gemeenten deze winter opnieuw een samenaankoop dakisolatie. Door samen isolatie aan te kopen, hopen ze de prijs te drukken. Er zullen zowel isolatiematerialen worden aangeboden om zelf te plaatsen als prijzen inclusief materialen en plaatsing. De komende weken vinden in verschillende gemeenten infobijeenkomsten plaats. Het plaatsen en leveren van materialen zal in de loop van 2016 gebeuren.

1.200 ton CO2 vermeden
Bij de eerste groepsaankoop kochten de deelnemers hun dakisolatie aan kortingen tot 30%. De helft van de 700 deelnemende gezinnen kochten isolatiemateriaal aan en isoleerden hun dak zelf. De anderen lieten hun dak isoleren door een vakman. Door deze actie werd jaarlijks meer dan 5 miljoen kWh aan aardgas/mazout bespaard. De jaarlijkse besparing bedroeg voor de 700 gezinnen € 400.000. Hierdoor zal er jaarlijks 1.200 ton CO2 vermeden worden.

IOK lanceerde intussen ook het nieuwe bestek voor geïnteresseerde bedrijven. Wie vorige keer prijzen doorgaf, krijgt ook deze keer een uitnodiging om dat te doen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer