Nieuws Kempen Na overname ook nieuwe naam voor Metallo

Na overname ook nieuwe naam voor Metallo

Aurubis Beerse

Na overname ook nieuwe naam voor Metallo

Het afgelopen jaar zijn Aurubis en Metallo dichter naar elkaar gegroeid, en nu is anderhalf jaar na de overname de tijd rijp om eenheid te brengen in de namen van de bedrijven. Metallo Belgium heet voortaan Aurubis Beerse. Om verwarring met de Aurubis vestiging in Olen te vermijden, verandert ook die site van naam: Aurubis Belgium wordt Aurubis Olen.

 

Vandaag maken de recyclagesites Metallo Belgium uit Beerse en Aurubis Belgium uit Olen bekend dat ze van naam veranderen. De site in Beerse heet voortaan ‘Aurubis Beerse nv’; de Olense vestiging wijzigt haar naam in ‘Aurubis Olen nv’. “Dat is het resultaat van een vruchtbaar integratietraject”, zegt Dirk Vandenberghe, Managing Director bij Aurubis Beerse.

Na de overname van recyclagebedrijf Metallo Group door het Duitse Aurubis AG in mei 2020 zijn beide bedrijven sneller naar elkaar toe gegroeid dan aanvankelijk verwacht. “We hebben samen met de Groep heel wat synergieën bereikt en daar mogen we terecht trots op zijn”, aldus Dirk Vandenberghe. Recent kondigde de Aurubis de bouw aan van een gloednieuwe recyclage-installatie voor waardevolle metalen in Beerse, goed voor een investering van 27 miljoen.

De naamswijziging is een volgende stap in de gezamenlijke groei binnen Aurubis. Het ondersteunt de positie van Aurubis als het meest efficiënte, duurzame en geïntegreerde smelternetwerk ter wereld. “Met de naamsverandering en door ook in Beerse de Aurubis huisstijl over te nemen, tonen we niet enkel aan onze werknemers maar ook duidelijk aan de buitenwereld, aan klanten, leveranciers en onze buren, dat wij één Aurubis team zijn, één grote Aurubis familie, met twee vestigingen in België”, klinkt het bij Inge Hofkens, managing director bij Aurubis Olen. De Belgische Aurubis sites worden voortaan dus vernoemd naar hun specifieke locatie. De werking blijft verder zoals het was.

Aurubis is een belangrijke speler op de Kempense arbeidsmarkt. Beide teams tellen samen ruim 1.000 collega’s. Met een duidelijke klemtoon op duurzaamheid in de bedrijfsvoering, wil Aurubis haar sterke internationale positie in de circulaire economie behouden en de komende jaren nog verder versterken.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.