Nieuws Kempen Naar een fusie tussen sociale werkplaatsen De Sprong en Fietsenatelier

Naar een fusie tussen sociale werkplaatsen De Sprong en Fietsenatelier

Naar een fusie tussen sociale werkplaatsen De Sprong en Fietsenatelier

FietsenatelierSociale werkplaatsen De Sprong, met vestigingsplaats in Meerhout en Olen, en Fietsenatelier Mol bereiden een fusie voor. Beide organisaties zijn goed voor in totaal 100 arbeidsplaatsen en verwachten op sociaal en economisch vlak voordelen te halen uit een schaalvergroting. De samenwerking zal in de Kempen nieuwe synergieën creëren op het vlak van tewerkstelling van kansengroepen. De Sprong zorgt voor het ecologisch groenonderhoud van publieke terreinen. Fietsenatelier Mol verkoopt, herstelt en verhuurt fietsen op maat in de hele regio.

“Vanaf 1 april treedt het nieuwe maatwerkdecreet in werking en dat zal heel wat veranderen”, leggen Bart Quirijnen van De Sprong en Gust Vos van Fietsenatelier Mol uit. “De grenzen tussen sociale en beschutte werkplaatsen verdwijnen, maar ook tussen de sociale en reguliere economie. Het decreet wil kansengroepen via een individuele aanpak en op maat betere slaagkansen geven op werk. Deze hervorming stelt sociale economie bedrijven voor nieuwe uitdagingen met nieuwe kansen.”

Naar reguliere arbeidsmarkt
De Sprong en Fietsenatelier Mol streven naar een duurzame ontwikkeling en tewerkstelling voor laaggeschoolde en langdurige werkzoekenden, mensen met een arbeidshandicap of mensen die om persoonlijke of maatschappelijke redenen niet in het reguliere arbeidscircuit terechtkunnen. Beide organisaties delen een gezamenlijke visie over hoe ze deze opdracht in de praktijk willen realiseren. Via begeleide tewerkstelling kunnen deze mensen groeien, zich ontplooien en verder doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. De fusie biedt de mogelijkheid om in het nieuwe maatwerkdecreet de sociale, maatschappelijke en economische doelstellingen van De Sprong en Fietsenatelier Mol nog beter te realiseren.

Verwacht wordt dat beide organisaties samen doorgroeien naar één modern maatwerkbedrijf, een duurzaam Kempens sociaal economie bedrijf waarin diversiteit primeert. Een stuurgroep met leden uit beide werkplaatsen bereidt de fusie verder voor zodat die in januari 2016 definitief kan worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Oud-Turnhout
Oud-Turnhout

Zeg het eens met een boeketje glas

Noor Springael is een gepassioneerde Kempische ambachtsvrouw en het creatieve brein achter het glaskunstmerk GLAS & GLAS uit Oud-Turnhout. Na… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer