Nieuws Kempen Narviflex en Netropolix: “Eén virus is er al eentje te veel”

Narviflex en Netropolix: “Eén virus is er al eentje te veel”

Narviflex en Netropolix: “Eén virus is er al eentje te veel”

Vanuit Geel verwierf Narviflex een sterke positie in Europa als het gaat om transportbanden, industriële plastics en aandrijfcomponenten. Het bedrijf telt vandaag meer dan 150 werknemers en 6 vestigingen. Voor het IT-gegeven wordt sinds 2018 een beroep gedaan op Netropolix met recent nog een opschaling naar het ‘IT op de Achtergrond’-pakket. “Eén virus is in deze periode al meer dan voldoende”, zegt Dirk Berden, ceo Narviflex. Een interview.

Wat is jullie expertise?

Hoofdzakelijk produceren en installeren we transportbanden in allerhande sectoren, van de luchthaven tot recyclingbedrijven. Ten tweede leveren we met Narviplastx kunststofmaterialen aan verschillende grote producenten en met Rindus verdelen we aandrijfcomponenten. Met 4 vestigingen in België en 2 in Nederland richten we ons in al deze segmenten op de Europese markt.

Hoe speelt IT een belangrijke rol?

Leg de servers een kwartier stil en je zal snel merken dat alles draait rond IT. We zijn 24 op 24 en 7 op 7 actief en iedereen moet toegang hebben tot onze servers. Bovendien werkt een groot deel van onze medewerkers – al voor de coronamaatregelen – van thuis uit. IT houdt ons mede draaiende.

Daarvoor klopten jullie in 2018 aan bij Netropolix?

“Voordien hadden we een fulltime IT manager. Die heeft ons toen verlaten en dan zijn we de markt gaan verkennen. Met nog iemand in eigen rangen, die ook graag op de verkoop van transportbanden bleef werken, besloten we een deel te gaan outsourcen. Als bedrijf dat dag en nacht draait, heb je een partner nodig die altijd klaarstaat en al snel kwamen we zo bij Netropolix terecht.”

Met dan nu een recente upgrade in de samenwerking?

“Het begon met de aankoop van een serverpark en storage, als pc-helpdesk en twee halve dagen per week on-site ondersteuning. Recent zijn we overgestapt naar een nieuw contract, namelijk IT op de Achtergrond, om proactief problemen te voorkomen en steeds een team ter beschikking te hebben. Vele klanten krijgen immers te maken met cyberaanvallen en we willen niet het risico lopen dat ook hier een virus binnendringt. Eentje is in deze periode al eentje te veel.”

Hoe zien jullie de toekomst?

We hopen snel een 7de filiaal in Rotterdam te openen en een 8ste in West-Vlaanderen. Hopelijk hebben we in september ook reden tot juichen, want we maken kans op de Prijs Ondernemen van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Stemmen kan nog tot 31 augustus via stem.narviflex.be.

Lees het volledige interview via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.