Nieuws Kempen Neteland en VDAB willen nog meer mensen aan werk helpen

Neteland en VDAB willen nog meer mensen aan werk helpen

Neteland en VDAB willen nog meer mensen aan werk helpen

Het samenwerkingsverband van zeven gemeentes uit de Midden-Kempen onder Neteland Welzijn & Zorg slaan de handen in elkaar met VDAB om nog meer mensen naar deelname op de arbeidsmarkt te begeleiden.

De vijf gemeentes van het samenwerkingsverband Neteland -Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar- vormen samen met buren Kasterlee en Lille het verband Neteland Welzijn & Zorg. De samenwerking heeft al een tijdje een activeringsdienst, die via persoonlijke begeleiding probeert om kwetsbare mensen aan een plekje op de arbeidsmarkt te helpen. Die personen komen meestal via de lokale OCMW’s bij de dienst terecht.

Om die werking nog te versterken heeft Neteland Welzijn & Zorg nu voor de komende vier jaar een samenwerking afgesloten met VDAB. Samen willen ze de vele vacatures bij bedrijven wegwerken en tegelijkertijd meer mensen aan werk helpen. Daarbij nemen de partners het streefdoel uit het Vlaamse regeerakkoord over: een werkzaamheidsgraad van 80%. Daarvoor zetten ze onder meer in op een betere connectie tussen het middelbaar onderwijs en de arbeidsmarkt. VDAB beschikt bijvoorbeeld over eigen jongerenconsulenten.

Drempels wegwerken

“Door een gerichte warme overdracht van scholen en onderwijscentra naar VDAB willen we afhakende jongeren zo snel mogelijk op maat begeleiden naar de arbeidsmarkt of richting competentieversterking”, zegt de Herentalse schepen voor welzijn Bart Michielsen (CD&V), voorzitter van Neteland Welzijn & Zorg. “Om een werkzaamheidsgraad van 80% te bereiken in 2025 willen we iedereen aan boord, onder wie ook de mensen die momenteel niet toetreden tot de arbeidsmarkt. We werken drempels weg die ervoor zorgen dat de stap naar de arbeidsmarkt te groot is, zoals een gebrek aan kinderopvang of een beperkte mobiliteit.”

Zo vinden in Herentals fietslessen plaats voor werkzoekenden uit de volledige regio Neteland Welzijn & Zorg. Tijdens de cursus is er kinderopvang en de deelnemers kunnen na de opleiding voor een zacht prijsje de fiets mee naar huis nemen. Voor die fietslessen van maart tot en met juni zoekt het initiatief nog vrijwilligers die les willen geven of op de kinderen willen passen.

hans.cools@regioneteland.be, 0491.62.68.32

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.