Nieuws Kempen Netropolix geeft corona-upgrade aan softwarepakket voor syndici

Netropolix geeft corona-upgrade aan softwarepakket voor syndici

Netropolix geeft corona-upgrade aan softwarepakket voor syndici

GEEL – IT bedrijf Netropolix, dat onder meer software voor syndici aanbiedt, heeft als gevolg van de coronacrisis mogelijkheden toegevoegd aan het sotwarepakket Syndesk. Dat moet het mogelijk maken om algemene vergaderingen van mede-eigenaars van een appartementsgebouw toch te laten doorgaan, weliswaar niet fysiek, maar via livestream.

Syndici zitten op dit moment in een lastige situatie. Algemene vergaderingen van mede-eigenaars zijn wettelijk verplicht, maar kunnen voorlopig niet doorgaan door het samenscholingsverbod. De wetgever adviseert om de vergaderingen uit te stellen, maar als het van Netropolix afhangt, hoeft dat niet. Het bedrijf heeft een nieuw online platform gelanceerd dat gebruik maakt van een livestreamfunctie. Zo kunnen vergaderingen gewoon doorgaan vanuit de woonkamer.

Livestream

Netropolix werkte samen met Danemau Plus aan deze oplossing. Dankzij jarenlange ervaring in het live uitzenden van internationale congressen heeft Netropolix een eigen innovatieve module geïntegreerd in Syndesk waarbij een livestreamfunctie gecombineerd wordt met online stemmen.

Netropolix ontwikkelde de module in overleg met syndici. Alle praktische details van vergaderingen voor mede-eigendom werden uitgebreid besproken en opgenomen in de software. Zo heeft elke syndicus voortaan de mogelijkheid om zijn vergadering snel en virtueel te organiseren, conform de wettelijke voorschriften. Het Syndesk-softwarepakket laat ook online stemmen toe, wat wil zeggen dat alle toegelaten deelnemers hun stem vanuit zelfs hun woonkamer uitbrengen. Op die manier biedt Syndesk meteen een oplossing voor personen die eigenaar zijn van een tweede verblijf of aan eigenaren die in het buitenland vertoeven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer