Nieuws Kempen Nieuw Kempisch vastgoedbeleggingsfonds boven doopvont

Nieuw Kempisch vastgoedbeleggingsfonds boven doopvont

Nieuw Kempisch vastgoedbeleggingsfonds boven doopvont

Eurocon – de holding boven het Kempische bouw- en ontwikkelingsbedrijf DCA – richt samen met financieel expert Frank Bruynseels een nieuw en uniek vastgoedbeleggingsfonds op voor investeringen in duurzame residentiële nieuwbouw. “Met het Greenmile Sustainable Housing Fund willen we een antwoord bieden op de grote vraag naar nieuwbouw op de huurmarkt”, klinkt het. De vastgoedexperts zien een sterke shift op de Belgische woonmarkt, historisch een koopmarkt, die de afgelopen jaren steeds meer een huurmarkt werd.

 

 

In een eerste kapitaalronde, waarbij onder meer het Gentse License to Construct als referentieaandeelhouder is toegetreden, werd een kapitaal van 10 miljoen euro opgehaald. Het vastgoedfonds wil in 2022 nog minstens 20 miljoen euro extra ophalen bij professionele beleggers. Aangevuld met een bankfinanciering van zo’n 70 miljoen euro moet dit toelaten een portefeuille van 100 miljoen euro vastgoed op te bouwen.

De complexiteit van de vastgoedmarkt vergt knowhow en expertise op diverse gebieden. Het managementteam combineert de nodige kennis en ervaring op juridisch, financieel en technisch vlak. Ceo Frank Bruynseels heeft een financiële achtergrond met meer dan 30 jaar ervaring in de banksector. Mede-gedelegeerd bestuurder Luc Neefs is al 25 jaar lid van de directie van het aannemingsbedrijf DCA, een bedrijf uit Beerse dat actief is in residentiële projectontwikkeling, bouw en wegenbouw. Medebestuurder Kil Ja Verhoeven kan steunen op 15 jaar juridische ervaring als advocate gespecialiseerd in vastgoedrecht.

Greenmile Sustainable Housing Fund investeert in nieuwbouwontwikkelingen van diverse promotoren, waaronder ook ontwikkelingen van DCA Woonprojecten. Het fonds ging van al van start in augustus 2021, en zal eind december 2021 voor ongeveer 30 miljoen euro residentieel vastgoed beheren, dat verspreid ligt over verschillende locaties in België. Greenmile Sustainable Housing Fund investeert specifiek in huurwoningen en -appartementen in het middensegment van de woningmarkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.