Nieuws Kempen Nieuw toestel van FrieslandCampina maakt van iedereen een barista

Nieuw toestel van FrieslandCampina maakt van iedereen een barista

Nieuw toestel van FrieslandCampina maakt van iedereen een barista

frieslandcampinaDe bezoekers van de voorbije netwerkbijeenkomst Open Coffee on Tour in Turnhout – en dat waren er meer dan zeventig – konden kennismaken met een innovatie van zuivelproducent FrieslandCampina. Het bedrijf presenteerde er de Lattiz, een toestel dat melk opschuimt en in die zin een ondersteuning levert aan de barrista. “Dit toestel maakt zelfs van elke jobstudent een barista”, zegt account manager Alex Vanlommel uit Oud-Turnhout.

Bij wijze van test werd de Lattiz de voorbije zomer ingezet op enkele grote festivals als Graspop, Werchter en Sfinks. “Maar eigenlijk is die vooral bedoeld voor de horeca”, aldus Vanlommel. “Een barista verliest veel tijd in het opschuimen van melk. Het toestel neemt deze taak over. Het kan worden ingesteld per koffierecept: cappuccino, latte macchiato, koffie verkeerd, enz. Nadien kan de barista nog altijd zijn latte art blijven doen. Meer zelfs: met dit toestel kan elke jobstudent een perfecte koffie maken.”

Zuinig
De Lattiz is ontwikkeld binnen FrieslandCampina. “Dit bestond nog niet”, benadrukt Alex Vanlommel. “Het toestel is zuinig in stroomgebruik want er zitten geen boiler en geen koeling in. Het hoeft niet te worden gereinigd en het is zuinig op ecologisch vlak. Het bevat 3 liter concentraat van 17 liter melk.”

Voor de distributie van het product zoekt FrieslandCampina samenwerking met koffieleveranciers. “Verschillende koffiebranders hebben hun interesse al getoond”, aldus de account manager. De onderneming wil zich in eerste instantie richten op de Belgische en Nederlandse markt. Momenteel werkt het bedrijf voor andere activiteiten samen met een 60-tal koffiebranderijen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer