Nieuws Kempen Nieuw woonerf in hartje Arendonk

Nieuw woonerf in hartje Arendonk

Nieuw woonerf in hartje Arendonk

Op de site van een voormalig schoolterrein in het centrum van Arendonk gaat Ultrium Development, met hoofdzetel in Brasschaat, aan de slag om een nieuwe, gepersonaliseerde woonomgeving uit te bouwen. Woonerf De Maeskens is rustig gelegen in het hart van Arendonk en wordt een openbaar park met mooi aangelegde paden en veel groen. De gemeente zal het onderhoud van de parktuin verzorgen. Jan Van der Henst van Ultrium Development geeft met plezier inkijk in hun plannen: “We besteden veel aandacht aan groen. Dat doen we onder meer door bestaande bomen en planten maximaal te behouden en nieuwe groene ruimtes te creëren.”

 

De nieuwe woonomgeving zal een integraal deel uitmaken van de Arendonkse gemeenschap. Het bouwproject, dat verdeeld is in 5 residenties, is gelegen aan De Maeskens en de Vrijheid, een belangrijke straat in het handelscentrum. Daarnaast zal elke residentie een naam dragen die in samenspraak met de Arendonkse heemkring en met respect voor de rijke dorpsgeschiedenis werd uitgekozen: de Valkenier, de Vonder, de Kolvenier, Driesakker en de Rederijker.

Ultrium Development gaat in het project ook voor duurzaamheid. Het volledige woonpark heeft een status van EPB-waarde E20 waardoor het beantwoordt aan de strengste isolatie- en energienormen. “Dit biedt tal van voordelen aan de bewoners. Zo wordt er gewerkt met superzuinige Viessmann warmtepompen in combinatie met zonnepanelen, wordt er voorzien in subliem leefcomfort door middel van vloerverwarming én –koeling, en is er een uitgebalanceerd ventilatiesysteem type D”, aldus Van der Henst.

Elk van de appartementen en penthouses behaalt E-peil 20, dus bijna-energieneutraal. “Zo’n groot E20-project realiseren, is geen sinecure. De Maeskens is dan ook één van de eerste projecten op deze schaal in de streek.” Van der Henst benadrukt dat duurzaamheid hoog in het vaandel wordt gedragen bij Ultrium Development: “Als projectontwikkelaar willen we op een duurzame en toekomstgerichte manier bouwen. Daarom gebruiken we uitsluitend hoogwaardige materialen in onze energiezuinige wooneenheden. We werken ook met lokale economische partners en Belgisch familiekapitaal.”

Binnen het woonnerf worden 9 penthouses, 100 appartementen en een handelsruimte gerealiseerd in een mix van kleinere en grote entiteiten. In de ondergrondse parkeerruimte wordt naast de ruime private autostaanplaatsen en private bergingen ook nog gemeenschappelijke fietsenstelplaatsen voorzien. Bovendien is er een fietslift voorzien, die een soepele toegankelijkheid tot de winkelstraat bevordert. Tenslotte wordt in de ondergrondse parking de mogelijkheid voorzien tot individuele laadpunten voor elektrische wagens en fietsen.

Na al het voorbereidende werk, wordt eerstdaags de vergunning afgeleverd en is het nu eindelijk tijd voor actie op het terrein. Op vrijdag 2 juli rond de klok van 15u zal de burgemeester van Arendonk persoonlijk de maquette van het project komen inhuldigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer