Nieuws Kempen Nieuwe B&B mikt op zakencliënteel

Nieuwe B&B mikt op zakencliënteel

Nieuwe B&B mikt op zakencliënteel

cachet de cireRestaurant Cachet de Cire in Turnhout heeft zijn activiteiten uitgebreid met een bed & breakfast. Uitbaatsters Greet Verbeeck en Fée Van Doorselaere richtten op de eerste en tweede verdieping drie comfortabele gastenkamers in. Ze mikken daarvoor ook op gasten uit het Turnhoutse bedrijfsleven.

Anderhalf jaar geleden verhuisde restaurant Cachet de Cire van de Grote Markt naar een gerenoveerde burgerwoning aan de Guldensporenlei. Zaakvoerders Greet en Fée concentreerden zich in eerste instantie op het gelijkvloers, waar ze een charmant huiskamerrestaurant inrichtten. “De bovenverdiepingen stonden leeg en die wilden we ook benutten”, legt Greet uit.

Persoonlijke service
Ze informeerden bij de plaatselijke dienst voor toerisme en die bevestigde dat in Turnhout ruimte was voor een bijkomende bed & breakfast. “Zakenmensen verkiezen tegenwoordig de persoonlijke service van een bed & breakfast boven de anonimiteit van een groter hotel”, weet Greet. In hun geval spreken ze van een ‘bed & dinner’. Restaurantgasten kunnen ’s avonds ongestoord blijven genieten zonder zich erom te bekommeren dat ze nadien nog met de wagen moeten rijden.

Cachet de Cire hanteert in het restaurant trouwens een bijzondere wijnformule. Je betaalt een vast stopgeld van 15 euro bovenop de particuliere aankoopprijs van de fles. Op die manier blijft een kwaliteitswijn ook op restaurant betaalbaar.

Greet en Fée gingen op 8 december van start met de B&B. Ze verkregen hiervoor een vergunning bij Toerisme Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer