Nieuws Kempen Nieuwe businessmogelijkheden in de zorgsector

Nieuwe businessmogelijkheden in de zorgsector

Nieuwe businessmogelijkheden in de zorgsector

gezondheidszorgDe gezondheids- en welzijnssector staat voor grote uitdagingen. De sterk verouderde bevolking vraagt meer zorg, maar de overheid komt met minder financiële middelen over de brug. De sector is dan ook dringend op zoek naar nieuwe businessmodellen die de gezondheidszorg grondig kunnen transformeren. En daar liggen kansen voor ondernemerschap. KEA, een initiatief van de Flanders Business School en de Thomas More hogeschool, biedt starters in de zorgeconomie een intensief begeleidingstraject van ideefase tot effectieve start-up.

Elke vernieuwing begint met een goed idee. Maar ook in de zorgsector is de weg van idee naar realisatie bezaaid met hindernissen. Misschien kent de man of vrouw achter een schitterend idee de zorgmarkt onvoldoende. Of hij/zij mist een aantal competenties om het zorgidee te vertalen naar een succesvol businessmodel of start-up. Voor deze mensen is het KEA-programma dé oplossing: KEA begeleidt (pre-)starters in de zorgeconomie intensief, van een idee tot aan de effectieve start-up.

Vijf starters
Na één jaar werking zijn de eerste resultaten van KEA een feit: vijf concrete initiatieven/bedrijven zijn in opstart. Zo is er preBEATor, een betrouwbare en gestandaardiseerde harttest, speciaal ontwikkeld voor grote groepen (amateur)sporters. Intellicare.be zet dan weer in op preventie van en individuele begeleiding bij lage rugpijn. En voor professionele geurtoepassingen voor zowel het begeuren als het ontgeuren van ruimtes in de zorgsector kan je terecht bij Begeuren.be.

Het Agentschap Ondernemen, Contactpunt Zorgeconomie, heeft hiervoor Flanders Business School gekozen. FBS werkt voor KEA samen met de Thomas More hogeschool, met campussen in de hele provincie Antwerpen, een sterk aanbod aan zorgopleidingen en een daaraan gekoppeld praktijkgericht onderzoek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer