Nieuws Kempen Nieuwe duurzame sorteerloods voor Den Berk Délice

Nieuwe duurzame sorteerloods voor Den Berk Délice

Nieuwe duurzame sorteerloods voor Den Berk Délice

Op het nieuwe industrieterrein De Kluis in Hoogstraten bouwt tomatenbedrijf Den Berk Délice een nieuwe sorteerloods. Samen met Eco Technics uit Brecht realiseren ze een CO2-neutrale bedrijfshal met zo’n 1.100 zonnepanelen. Op termijn zullen hier 100 mensen aan het werk kunnen.

Den Berk Délice is ontstaan uit een hechte samenwerking en vriendschap tussen 4 tomatentelers. De telers gingen samen hun inkoop regelen, maakten studiereizen naar het buitenland en zaten samen om hun visie en bedrijfsvoering te versterken.  In 2014 zetten de ondernemers een volgende stap: de bedrijven verenigden zich onder de vlag van Den Berk Délice. Ze brachten hun ervaring en expertise samen om zich als één partner op de markt te begeven. Het zorgde voor ruimte om op te schalen en te specialiseren.

In Oud-Turnhout, Merksplas, Rijkevorsel en Herentals ligt een kleine 70 hectare glastuinbouw van Den Berk Délice. De nieuwbouw in Hoogstraten zal gebruikt worden als sorteercentrum en ook de kantoren zullen er ondergebracht worden. “Het wordt helemaal in het teken van duurzaamheid gebouwd”, vertelt Loes Van de Velde, marketingcoördinator van Den Berk Délice. “ Onze verkoop-  en marketingafdeling verdwijnt in Merksplas en komt naar Hoogstraten. We hopen in augustus daar operationeel te zijn. Hier zullen de tomaten ook verpakt worden. Op deze site gaan later een honderdtal mensen werken, verspreid over onze administratie en de verpakking.”

Wim Eelen, zaakvoerder van Eco Technics, is fier dat hij de installatie van de zonnepanelen op zich mag nemen. “We zijn vertrouwd met de uitvoering van zo’n grote installaties, maar toch kijk je elke keer weer op van die oppervlakte aan panelen. De zonnepanelen zullen straks voor een 350.000 kWh groene stroom zorgen.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Philip B. 2021-04-23 13:30:51

Heel veel succes met de nieuwe loods toegewenst. Ziet er een prachtige realisatie uit. Philip & Christiane Brosens

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer