Nieuws Kempen Nieuwe enquête van Voka toont verontrustende cijfers in de regio

Nieuwe enquête van Voka toont verontrustende cijfers in de regio

Nieuwe enquête van Voka toont verontrustende cijfers in de regio

REGIO – Uit de nieuwste enquête van Voka – KvK Mechelen-Kempen, die is afgenomen na de invoering van de nieuwe maatregelen, blijkt dat bijna de helft van de bevraagde bedrijven in de regio omvalt als er een tweede lockdown komt en financiële steun uitblijft.

Bijna de helft van de bevraagde bedrijven in de regio Mechelen en Kempen valt om als er een tweede lockdown komt en financiële steun uitblijft. 42% kan wél gered worden als steun – zoals uitstel van betaling of tijdelijke werkloosheid – mogelijk blijft. Dat blijkt uit de nieuwste enquête van Voka – KvK Mechelen-Kempen, die is afgenomen na de sluiting van cafés en restaurants en de invoering van de avondklok en het opvoeren van thuiswerk.

“De nieuwe cijfers zijn keihard en zouden een ongeziene klap voor onze economie betekenen in de regio Mechelen en Kempen. Morgen (vrijdag) worden protocollen van verschillende sectoren herbekeken. Onze vraag is hierbij om een tweede lockdown absoluut te vermijden”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen. “De sluiting van cafés en restaurants is al een klap. Hou onze andere bedrijven open. In alle veiligheid. Het is knokken voor iedereen. Vermijd een knock-out van onze economie. We vragen dan ook om de steunmaatregelen uit het voorjaar te verlengen tot juli 2021.”

Kortere quarantaines

Voka – KvK Mechelen-Kempen stelt zich vragen bij het nieuwe coronatestbeleid. Wie een hoogrisicocontact is, maar geen symptomen voelt, hoeft zich niet meer te laten testen. De quarantaineperiode wordt wel verlengd van 7 naar 10 dagen. “Er is nood aan snelle testen met snel resultaat om potentiële besmettingen te kunnen isoleren. En de quarantaineperiode moet zo kort mogelijk zijn, in het geval er niets aan de hand is. Anders brengen we de continuïteit in de ondernemingen in gevaar”, zegt Tom Laveren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.