Nieuws Kempen Nieuwe laad- en loskade bij Willems in Balen maakt meer vervoer van grote staalconstructies via het water mogelijk

Nieuwe laad- en loskade bij Willems in Balen maakt meer vervoer van grote staalconstructies via het water mogelijk

Nieuwe laad- en loskade bij Willems in Balen maakt meer vervoer van grote staalconstructies via het water mogelijk

BALEN – De firma Willems, dochteronderneming van het internationaal staalconstructiebedrijf Smulders, nam zopas een een laad- en loskade aan het kanaal Dessel-Kwaadmechelen in gebruik. De investering is een publiek-private samenwerking (pps), waarbij De Vlaamse Waterweg 80% van de kosten op zich neemt en het bedrijf zich engageert om een bepaald aantal ton via het water te vervoeren.

“Vijftien jaar geleden nam Iemants Willems over”, vertelt Raf Iemants, managing director bij Smulders. “Er waren plannen om hier de Lange Wapper te bouwen en daarvoor zouden we een kade nodig hebben.”

Het Lange Wapperproject, de brug over de Schelde, werd geschrapt en de kade kwam er niet. Ondertussen kwam Iemants in handen van Smulders. “Het plan om op deze plaats grote staalconstructies te bouwen en via het water te vervoeren, werd weer opgerakeld.”

Vlaanderen investeert

Vlaanderen investeert in de aanleg van laad- en loskades. Sinds 1998 kan dat in de vorm van een pps. “Willems haalt vrachtwagens van de weg”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) die de nieuwe los- en laadkade officieel in gebruik kwam nemen. “Elk schip, geladen met staalconstructies, vermijdt gemiddeld dertien vrachtwagens.”

 

Aan de nieuwe Willems-kade in Balen worden platformen voor off-shore windmolens geladen op een schip.

De Vlaams Waterweg bouwde in samenwerking met Willems een kade van 186 meter en een diepgang van 3,5 meter, zodat er schepen tot 2.000 ton kunnen laden en lossen. Het project kostte zo’n twee miljoen euro.  “Op deze plaats bouwen we een brug die in Leverkusen over de Rijn wordt gelegd”, zegt Raf Iemants. “Vandaag laden we een aantal main access platformen voor het offshore windmolenpark in de Dogger Bank. Er worden er zo 177 gebouwd.”

Meer binnenvaart

De Vlaamse overheid wil blijven investeren in dergelijke kaaimuren. “Vandaag gebeurt 16% van het goederentransport in Vlaanderen over het water”, weet minister Peeters. “In 2030 zou dat 20% moeten zijn. We hebben al 126 kaaimuren gerealiseerd en we investeren ook de volgende drie jaar nog 39 miljoen in de aanleg van kades die bedrijven moeten toelaten om de binnenvaart te gaan gebruiken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.