Nieuws Kempen Nieuwe merken voor Garage Huybs in Vosselaar

Nieuwe merken voor Garage Huybs in Vosselaar

Stichter Karel Huybs met zaakvoerders Jan en Bart Huybs

Nieuwe merken voor Garage Huybs in Vosselaar

Garage Huybs-Goossens mag zich verdeler noemen van de merken Suzuki en SsangYong. Nadat Mitsubishi bekend maakte dat het geen nieuwe wagens meer zou verkopen in Europa, moest de familie Huybs op zoek gaan naar alternatieven. En dat vonden ze in het Japanse en Koreaanse merk.

De garage in Vosselaar is al 51 jaar actief, en verkocht 46 jaar lang Mitsubishi in de Kempen. “Het nieuws dat er geen nieuwe wagens meer ingevoerd zouden worden, sloeg in als een bom”, vertelt Jan Huybs. “Na enkele slapeloze nachten zijn we op zoek gegaan naar alternatieven. Via collega’s wisten we dat er voor Suzuki in onze regio nog kansen lagen. In Zandhoven en Herentals zijn er andere Suzuki-dealers, dus de spreiding is goed.” En zo komt het merk thuis bij de garage: ze verkochten in de jaren ’90 ook al een tijd Suzuki.

Garage Huybs-Goossens is een familiebedrijf in hart en nieren. De broers Jan en Bart Huybs namen het bedrijf van hun ouders over, en ook de kinderen van Jan – Laurien en Michiel – werken in de garage.

Mitsubishi blijft doorlopen

“Onze Mitsubishi-klanten kunnen we op hun twee oren slapen: het onderhoud aan hun wagens blijft nog jarenlang verzekerd. En uit stock kunnen we ook nog nieuwe auto’s leveren, zolang de voorraad strekt natuurlijk.” Naast het dealership van Suzuki en SsangYong is Garage Huybs ook onafhankelijk Land Rover en Jaguar specialist, vooral in onderhoud en tweedehandswagens.

De impact op de werking van de garage valt goed mee. “Enkel de C.I. – de corporate identity – moeten we nog aanpassen: het promomateriaal en dergelijke. Maar verder zijn we helemaal klaar voor deze nieuwe fase.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.