Tijdens de opleiding leren de studenten alles over elektrische en thermische energie, met een nadruk op duurzaamheid en innovatie. De bacheloropleiding Energietechnologie en de afstudeerrichting Klimatisering van de opleiding Elektromechanica werkten het nieuwe opleidingsconcept uit.
Basiskennis en specialiseren
“De E³-studenten volgen een breed basisjaar dat focust op een elektrische en thermische kennisbasis en op duurzaamheid en innovatie”, zegt opleidingsmanager Peter Alen in Het Laatste Nieuws. “Daarna kiezen ze het traject dat het best bij hun talenten en interesses past: Klimatisering (thermische energie), Elektrische Energie of het nieuwe traject Duurzame Energie en Klimaat.”
Innovatietechnici
De klimaatverandering en de zoektocht naar oplossingen inspireerde de hogeschool om een aangepast opleidingsaanbod te creëren. “De zoektocht naar duurzame energievoorzieningen met een hoge efficiëntie en naar een CO2-neutrale omgeving is nog nooit zo dringend geweest voor de industrie, de gebouwen en de samenleving. We willen professionals op de markt brengen die zich bewust zijn van de nood aan innovatietechnici die alles weten van thermische of elektrische installaties maar die ook notie hebben van de klimaatuitdagingen”, aldus Alen.
Volgens talent
In de opleiding komen alle talenten van studenten aan bod, en kunnen studenten kiezen welke vervolgrichting het beste bij hun interesses past.
“Via het nieuwe traject Duurzame Energie en Klimaat willen we dan weer energie-experten en klimaatcoaches vormen, projectleiders en adviseurs met een degelijke technische achtergrond. Dat is het mooie aan E³.”