Nieuws Kempen Nieuwe opleiding rond energie en klimaat bij Thomas More in Geel

Nieuwe opleiding rond energie en klimaat bij Thomas More in Geel

Nieuwe opleiding rond energie en klimaat bij Thomas More in Geel

In een nieuwe opleiding E³ zal Thomas More in Geel klimaatcoaches en energiedeskundigen vormen. Met de nieuwe aanpak van hun energieopleidingen wil de hogeschool een antwoord geven op de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag.

 

Tijdens de opleiding leren de studenten alles over elektrische en thermische energie, met een nadruk op duurzaamheid en innovatie. De bacheloropleiding Energietechnologie en de afstudeerrichting Klimatisering van de opleiding Elektromechanica werkten het nieuwe opleidingsconcept uit.

Basiskennis en specialiseren

“De E³-studenten volgen een breed basisjaar dat focust op een elektrische en thermische kennisbasis en op duurzaamheid en innovatie”, zegt opleidingsmanager Peter Alen in Het Laatste Nieuws. “Daarna kiezen ze het traject dat het best bij hun talenten en interesses past: Klimatisering (thermische energie), Elektrische Energie of het nieuwe traject Duurzame Energie en Klimaat.”

Innovatietechnici

De klimaatverandering en de zoektocht naar oplossingen inspireerde de hogeschool om een aangepast opleidingsaanbod te creëren. “De zoektocht naar duurzame energievoorzieningen met een hoge efficiëntie en naar een CO2-neutrale omgeving is nog nooit zo dringend geweest voor de industrie, de gebouwen en de samenleving. We willen professionals op de markt brengen die zich bewust zijn van de nood aan innovatietechnici die alles weten van thermische of elektrische installaties maar die ook notie hebben van de klimaatuitdagingen”, aldus Alen.

Volgens talent

In de opleiding komen alle talenten van studenten aan bod, en kunnen studenten kiezen welke vervolgrichting het beste bij hun interesses past.

“Via het nieuwe traject Duurzame Energie en Klimaat willen we dan weer energie-experten en klimaatcoaches vormen, projectleiders en adviseurs met een degelijke technische achtergrond. Dat is het mooie aan E³.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Kempen

Energie+ groeit uit zijn dak

Energie+ uit Gierle kijkt ambitieus vooruit, en breidt zijn kantoren uit. Het bedrijf is gespecialiseerd in de plaatsing van sanitair,… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.