Nieuws Kempen Nieuwe opslagruimte voor DCA Concrete & Steel: “Investering van 1 miljoen euro”

Nieuwe opslagruimte voor DCA Concrete & Steel: “Investering van 1 miljoen euro”

Nieuwe opslagruimte voor DCA Concrete & Steel: “Investering van 1 miljoen euro”

OLEN – DCA Concrete & Steel, dat is de prefab-beton en wapeningsafdeling van het bouwbedrijf DCA, gevestigd in de Industrielaan in Olen, heeft een nieuwe opslagruimte in gebruik genomen. “Door een groeiende orderportefeuille drong een uitbreiding van de stockageruimte zich op”, weet Isabelle Huybrechts, hoofd communicatie en marketing bij DCA. Het bedrijf zoekt nog een kleine twintig extra personeelsleden.

Het gaat om een investering van ongeveer 1 miljoen euro. Het nieuwe gebouw is 80 meter lang, 20 meter breed en net geen tien meter hoog. Voor de staalconstructie werd in totaal 165 ton verzinkt staal gebruikt. De loods is ook uitgerust met transportbruggen.

“De opslagruimte ligt net naast onze productie”, legt Isabelle Huybrechts uit. “Van zodra de betonproducten voldoende zijn uitgehard, kunnen ze naar de nieuwe ruimte overgebracht worden in afwachting van transport naar de werven.”

Waterinfiltratie

Vroeger lagen de afgewerkte prefab-betonelementen soms buiten. De nieuwe hal zal toelaten om op een meer aangename manier te kunnen werken en ook meer materiaal op een kwalitatieve manier te kunnen opslaan. “Voor een goede waterinfiltratie van het hemelwater dat op het dak terechtkomt, zijn twaalf waterputten van elke vijfduizend liter gelegd”, klinkt het. “Deze infiltratieputten zorgen voor een tijdelijke buffering zodat het regenwater de tijd krijgt om naar de grondwatertafel te zinken.”

Betonatelier

Bouwfirma DCA, met vestigingen in Olen en Beerse telt ongeveer 650 medewerkers. In de afdeling DCA Concrete & Steel zijn dat er een twintigtal. “We beschikken in Olen over een modern en uitgerust betonatelier en produceren een uitgebreid gamma aan prefab-betonelementen van trappen tot tuinelementen”, weet Huybrechts. “Op het vlak van wapeningsijzer vervaardigen wij zowel losse wapening als gelaste wapening. Maatwerk is daarbij de maatstaf, standaardwerk is eerder een uitzondering.”

Vacatures

DCA werkt zowel voor private klanten in de woningbouw als voor openbare besturen. “Met meer dan 50 jaar ervaring en vakmanschap willen we een echte totaalpartner zijn voor onze klanten. Een project van de eerste steen tot de laatste afwerking in goede banen leiden, is waar we in uitblinken.”

Maar ook voor DCA is het constante uitdaging om voldoende mensen te kunnen aantrekken. “We zoeken nog achttien vakmensen om ons team te versterken. Het gaat voornamelijk om technische profielen zoals elektricien, monteur CV en sanitair, schrijnwerker en wegenarbeider maar we kunnen ook nog werfleiders en ploegbazen gebruiken. “

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.