Nieuws Kempen Nieuwe productiesite van Janssen Pharmaceutica in Gent

Nieuwe productiesite van Janssen Pharmaceutica in Gent

Nieuwe productiesite van Janssen Pharmaceutica in Gent

Janssen Pharmaceutica NV met hoofdzetel in Beerse, en onderdeel van de Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, heeft aangekondigd dat het België heeft gekozen als locatie voor de bouw van het eerste productiecentrum voor celtherapie van het bedrijf in Europa. Het productiecentrum zal gevestigd worden in het Tech Lane Ghent Science Park in Gent. De faciliteiten worden ontwikkeld in samenwerking met Legend Biotech Inc. De bouw zal dit jaar starten. Verwacht wordt dat het productiecentrum in 2023 operationeel zal zijn.

Celtherapie biedt een nieuwe benadering om kanker te behandelen door gebruik te maken van het eigen immuunsysteem van de patiënt. ‘Chimeric Antigen Receptor’ T-cel (CAR-T) therapie is een specifieke vorm van celtherapie waarbij CAR-T-cellen worden ontwikkeld om kankercellen die een specifiek antigen tot expressie brengen te vernietigen. CAR-T-celtherapie is een gepersonaliseerde therapeutische behandeling voor een individuele patiënt die gebaseerd is op het verzamelen van bloedcellen van die patiënt.

“Deze boeiende ontwikkeling is een belangrijke mijlpaal in het engagement van Janssen om innovatieve geneesmiddelen naar patiënten te brengen”, zegt Kris Sterkens, Company Group Chairman, Janssen EMEA, Janssen Pharmaceutica NV. “Deze belangrijke investering toont onze voortdurende inzet op het vlak van onderzoek, ontwikkeling en productie in België en Europa.”

Sinds jaren wordt België beschouwd als een biofarma hub van wereldklasse met één van de meest toonaangevende clusters voor cel- en gentherapie in Europa. Met meer dan 5.000 medewerkers, waaronder meer dan 2.400 wetenschappers gevestigd op de Beerse Campus, en een jaarlijkse investering van €1,5 miljard in R&D speelt Janssen een voortrekkersrol in het life sciences-ecosyteem in België.

“De beslissing om het nieuwe Europese productiecentrum voor celtherapie in België te bouwen, getuigt van het unieke lokale life sciences-ecosysteem dat wereldwijd nog steeds hoog aangeschreven staat”, zegt Sonja Willems, Managing Director, Janssen-Cilag NV. “De ontwikkeling en productie van transformationele therapieën zoals CAR-T-celtherapie vereisen grote innovatiekracht en sterke samenwerking. Door voor België te kiezen, hopen we verder te bouwen op de expertise van Janssen op het gebied van wetenschap en productie, evenals op de beschikbaarheid van lokale kennis, infrastructuur en talent.”

Het project was mogelijk dankzij de steun en medewerking van lokale, provinciale, regionale, nationale en Europese overheden, organisaties, en academische en industriële partners.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer