Nieuws Kempen Nieuwe serie van DAF geïntroduceerd

Nieuwe serie van DAF geïntroduceerd

Nieuwe serie van DAF geïntroduceerd

DAF zet een nieuwe standaard met een volledig nieuwe serie trucks. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden hoge kwaliteit, een 10% hogere brandstofefficiency, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en meer luxe. De productie van de nieuwe generatie DAF-trucks start in oktober.

De Eindhovense truckfabrikant presenteerde na 30 jaar een compleet nieuwe cabine. Deze ontwikkeling zou een investering van meer dan 1 miljard euro gevraagd hebben. De nieuwe trucks komen vanaf oktober dit jaar in het verkeer. DAF stelde niet 1, maar drie nieuwe modellen voor.

DAF is de eerste fabrikant die een reeks trucks introduceert die inspeelt op de nieuwe Europese regelgeving voor afmetingen en gewichten. Het bedrijf heeft deze kans benut om een nieuw topsegment te creëren. Met de nieuwe generatie trucks realiseert DAF  tot 10% minder brandstofverbruik en een evenredige vermindering van de CO2-uitstoot. Deze indrukwekkende verbetering lukte door onder andere gebruik te maken van computersimulaties van de luchtstromen. Zo is een cabine ontstaan met de optimale aerodynamische vorm.

De state-of-the-art dieselmotoren zijn geschikt voor de laatste generaties biobrandstoffen, alsook hernieuwbare e-fuels om de CO2-uitstoot van het wegtransport verder te verminderen. Bovendien is het platform van de Nieuwe Generatie DAF klaar voor toekomstige ‘zero emissions’ aandrijflijnen.

De cabine- en assenfabriek van DAF Trucks staat in Westerlo-Oevel. Er werken 1200 mensen aan de cabines en 800 aan de assen, en is hierdoor een belangrijke werkgever in regio Kempen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer