Nieuws Kempen Nieuwe uitbaters De Pit zetten in op groot terras

Nieuwe uitbaters De Pit zetten in op groot terras

Nieuwe uitbaters De Pit zetten in op groot terras

KASTERLEE – Greet Claes en Ben Van de Water zijn de nieuwe uitbaters van De Pit, het café van het Kastelse ontmoetingscentrum. Ze openen hun zaak in het laatste weekend van april. Greet en Ben willen De Pit de komende tien jaar (en langer) uitbaten. Het wordt meer een brasserie met kleine keuken en… een groot terras.

Greet Claes (45), de vriendin van Ben Van De Water (50), wordt het nieuwe gezicht van De Pit. Ze volgt de afscheidnemende uitbaters Paul en An op. Greet verhuist vanuit het Limburgse Rummen naar Kasterlee. “Ik volgde een opleiding hotelmanagement”, vertelt Greet in Gazet van Antwerpen. “Ik heb ervaring in horeca en catering. De uitbating van De Pit wordt een nieuwe uitdaging. Daarvoor heb ik mijn job bij het gemeentebestuur van Herk-de-Stad opgegeven.” Ben blijft werken in garage Van de Water, maar zal na zijn dagtaak mee inspringen in De Pit. Ook Marie, de dochter van Greet, en Jill, de dochter van Ben, zullen bijspringen in de zaak. Heidi Boonen blijft als flexi-jobber een van de bekende gezichten. “We hebben nog een openstaande vacature voor iemand die zowel in de zaal, de keuken als achter de toog inzetbaar is”, laat Greet nog weten.

Kleine keuken, groot terras

Greet en Ben maakten tijdens de recente nieuwjaarsdrink van het gemeentebestuur uitgebreid kennis met De Pit en het ontmoetingscentrum achter het gemeentehuis van Kasterlee. “We dienden een goed voorbereid dossier in en zijn blij dat het gemeentebestuur de uitbating aan ons heeft toegewezen. Het laatste weekend van april is de officiële opening. De Pit zal op weekdagen open zijn van 11 tot 1u, in het weekend van 10 tot 1u. Elke tweede zondag van de maand serveren we een ontbijtbuffet. Dinsdag wordt de sluitingsdag.” De Pit wordt meer een brasserie met op de kaart onder meer croque monsieur, pannenkoeken, taart en ijsjes. “Iedereen is welkom: wielertoeristen, biljart- en andere verenigingen, toeristen, wandelaars, mensen van het nabije woonzorgcentrum… En we hopen op een mooie zomer, want we openen een terras van 20 op 8 meter.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.