Nieuws Kempen Nokia sluit Herentalse vestiging

Nokia sluit Herentalse vestiging

Nokia sluit Herentalse vestiging

nokiaNa de overname van Alcatel-Lucent door de Finse fabrikant van telecomapparatuur Nokia worden 40 van de 101 jobs geschrapt in de vestigingen in Mechelen en Herentals. De overige personeelsleden in Herentals verhuizen naar Antwerpen, waardoor de Kempense vestiging dus dicht gaat. Het gaat om de vroegere vestiging van ATEA en later Siemens, waar de jongste jaren al verschillende saneringen plaatsvonden. De reorganisatie is vandaag bekendgemaakt door Nokia tijdens bijzondere ondernemingsraden.

In Antwerpen schrapt Nokia 126 banen de komende drie jaar op een totaal van 1.326. Wel kondigt het bedrijf een investering aan in R&D, maar dat gaat om andere profielen, namelijk ingenieurs. Reden voor de sanering is een effciƫntie-oefening na de overname.

De vakbonden noemen in een gemeenschappelijk persbericht de operatie een doodsteek voor Nokia in Herentals en Mechelen. “Het was duidelijk dat er naar Antwerpen verhuisd zou moeten worden, maar 40 van de 101 jobs is aanzienlijk en komt voor Herentals zeer hard aan”, zegt Peggy Schuermans van de christelijke bediendenbond.

Het persagentschap Boomberg maakt melding van een wereldwijde schrapping van 10 tot 15.000 banen op een totaal van 104.000. Andere getroffen landen zijn Finland zelf, Duitsland en Frankrijk.

Nokia kocht vorig jaar Alcatel Lucent voor 15,6 miljard.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer