Nieuws Kempen Novare verkoopt 5.000 eigen opleidingsstrips

Novare verkoopt 5.000 eigen opleidingsstrips

Novare verkoopt 5.000 eigen opleidingsstrips

TURNHOUT – 8 jaar geleden publiceerde opleidingsonderneming Novare uit Turnhout haar eigen strip over positieve communicatie op de werkvloer. Dat werd gevierd tijdens het tweejaarlijkse netwerkevent, dat voor het eerst plaatsvond in de Turnovatoren.

Zaakvoerders Jan Dijkmans en Sylvie Van Belle kochten Novare 22 jaar geleden over van Philips. “Vandaag hebben we 18 trainers in dienst die opleidingen geven rond sociale vaardigheden en leiding geven aan bedrijven en openbare diensten in heel Vlaanderen”, vertellen ze.

Voor haar opleiding over communicatie op de werkvloer maakt Novare geen gebruik van een saaie cursus maar van een stripverhaal met de titel Komaanicatie. Dat speelt zich af in een fictieve Turnhoutse drukkerij. In zes verhalen van telkens zes bladzijden, geschreven door Jan en Sylvie, worden thema’s zoals actief luisteren, feedback geven en ontvangen en misverstanden vermijden aangekaart. “De Limburgse metaalsector gebruikt het als cursusboek en DAF Trucks in Westerlo geeft het als geschenk aan werknemers die de opleiding afronden.”

In de strip passeren heel wat bekende Turnhoutse locaties, waaronder het station, de Grote Markt en de Turnovatoren. Die was 8 jaar geleden nog verre toekomstmuziek. Ondertussen staat hij er. Op de bovenste verdieping, in restaurant Hert, hield Novare nu haar tweejaarlijkse netwerkevent. “Zo is de cirkel mooi rond.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.