Olmens Axa-kantoor Henderickx wordt overgenomen door Van de Craen uit Meerhout

BALEN - Na 33 jaar wordt het Axa-bankagentschap en verzekeringskantoor Henderickx uit Olmen overgenomen door het kantoor Van de Craen uit Meerhout. “Maar onze klanten kunnen gerust zijn: ook na de overname blijft het een kantoor waar je op elk moment van de dag terecht kunt en persoonlijk geholpen wordt”, zegt medezaakvoerder Guido Henderickx, die bij de overname op 1 april mee verhuist.

Het was Victor Henderickx die als boekhouder in 1989 Henderickx BVBA oprichtte In Olmen, toen nog onder de naam IPPA-bank. Maar het lot was hem ongunstig. “Amper een jaar later, toen de bouwplannen van het kantoor al waren getekend, werd vader ongeneeslijk ziek”, vertelt zijn zoon Guido. “Hij heeft de bouw nooit meegemaakt. Ik was toen aan de slag als ergotherapeut in een ziekenhuis, maar ik heb besloten om zijn zaak uit te bouwen. Later is mijn broer Luc mee in de zaak gekomen. In die tijd waren er niet minder dan 7 bankkantoren in Olmen. Vandaag schieten er daarvan nog maar twee over.”

Persoonlijk bankieren

De overname van het kantoor is voornamelijk ingegeven door het nakende pensioen van medezaakvoerder Luc Henderickx. “Er is in de familie geen opvolging”, zegt Guido. “Luc gaat na de overname met prepensioen. Maar onze kantoormedewerkster Martine Gielen en ik gaan mee naar Meerhout. Op die manier zijn we nog vertrouwde gezichten voor onze klanten. Het is uw levenswerk, maar we dramatiseren dit niet. Van de Craen wilde groeien en was op zoek naar een groter volume. Ze zien in ons een geschikte partner.”

Guido is er gerust in dat zijn klanten weinig of niets zullen merken van de overname. “Van de Craen is ook een Axa-bankagentschap en verzekeringskantoor met een lange ervaring”, stelt hij. “Het is net als wij een familiebank met al een derde generatie aan het stuur. Het kantoor werkt op dezelfde manier: met een ‘open loket’ en het is nog elke dag open van 8.30u tot 18u. In dergelijke kantoren zijn mensen nog welkom en wordt er nog op een persoonlijke manier gebankierd. Terwijl de grootbanken op afspraak werken en alsmaar moeilijker te bereiken zijn.”

Ook de kantoren van Henderickx aan de Olmense Markt worden overgenomen. Het is nog niet beslist wat er met de gebouwen gaat gebeuren.