Nieuws Kempen OMC-Turnhout trekt internationale bedrijven aan

OMC-Turnhout trekt internationale bedrijven aan

OMC-Turnhout trekt internationale bedrijven aan

Foto: Luxexcel

Foto: Luxexcel

De Open Manufacturing Campus (OMC) op het terrein van Philips Lighting in Turnhout krijgt binnenkort twee nieuwe bewoners. Het Zwitserse Leclanché en het Nederlandse Luxexcel nemen er nog dit jaar hun intrek.

Het lithium-ion batterijbedrijf Leclanché zal zijn recente Belgische acquisitie Trineuron, nu Leclanché België, vanuit Malle verhuizen naar OMC. Luxexcel, het eerste bedrijf in de wereld dat functionele lenzen 3D print, heeft de opening aangekondigd van een nieuw Technologie Centrum op OMC.

Marc Corthout, directeur van de OMC: “We zijn heel blij om beide bedrijven te kunnen verwelkomen op onze campus in toekomstgerichte vakgebieden als die van Leclanché en Luxexcel, waarin ze beide wereldleiders zijn. We zullen hen met onze flexibele infrastructuur, testapparatuur en kennis van productie-opschaling ondersteunen om hun competenties hier ter plekke te laten groeien aan de hoogst mogelijke snelheid.”

Passen in de doelgroep
Leclanché en Luxexcel passen elk met hun unieke maaktechnologieën en groeiplannen uitstekend bij de doelgroep van maakbedrijven die OMC wil aantrekken om zijn ambitie waar te maken de meest productieve vierkante kilometer in de wijde regio te worden op high tech en life sciences gebied. Sinds de opening van de gerenoveerde hallen eerder dit jaar zijn er nu acht bedrijven op OMC actief.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer