Nieuws Kempen Onderneemster wil tweetalige boekjes aan Syrische vluchtelingen uitdelen

Onderneemster wil tweetalige boekjes aan Syrische vluchtelingen uitdelen

Onderneemster wil tweetalige boekjes aan Syrische vluchtelingen uitdelen

De kus van een prinsesChristine Sterkens uit Zoersel is niet alleen een voormalige marketing- en communicatiemanager, zaakvoerster van verhalenbureau Cupico maar ook al vijf jaar betrokken bij de vzw Nik-Nak. Die brengt tweetalige kinderboeken uit die helpen bij taalintegratie en promoot daarmee tweetaligheid. “We hebben een tiental titels in zowel het Nederlands als Arabisch. Ze zijn trouwens naar het Arabisch vertaald door een Syriër die al meer dan twintig jaar hier woont. Heel graag willen we die nu bijdrukken om ze te bedelen onder de Syrische vluchtelingen en daarvoor zamelen we momenteel geld in, ook bij bedrijven”, legt ze haar plan uit.

Warm gezinsmoment
Christine Sterkens: “Het idee is: de pdf’s van die boekjes zijn er. Met die bestanden willen we naar de drukker. Die heeft al gezegd dat hij wel iets aan de prijs wil doen, maar het blijft toch altijd nog geld kosten. En daar zijn we nu naar op zoek. We zijn ervan overtuigd dat de boekjes kunnen helpen om zich te ontspannen, om bij het voorlezen aan de kinderen een warm gezinsmoment te beleven.”

Dinsdagavond is een mailing vertrokken en daarvan worden eerstdaags de eerste resultaten verwacht. Ook wordt de oproep verspreid via social media. “Ik hoop om minstens 1.500 euro bijeen te krijgen en daarmee kunnen we toch al een 500 boekjes drukken.”

Intussen legt Sterkens ook al contacten met organisaties om de boekjes bij de doelgroep te brengen. “Ook tips hiervoor zijn altijd welkom”, aldus de initiatiefneemster.

Hier vind je meer informatie over de actie.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer