Nieuws Kempen Ondernemers geven restaurant weg

Ondernemers geven restaurant weg

Ondernemers geven restaurant weg

HERENTALS/HULSHOUT/WESTERLO – In mei lanceerden ondernemers Wim Heylen en Patrik De Cat een uniek pop-upconcept: Hangaar5. Voor de opening gingen zij op zoek naar culinaire co-entrepreneurs en dat deden zij op hun eigen, creatieve manier. Hangaar5 is een spannende wedstrijd met een ultieme prijs: het winnende duo wordt mede-eigenaar van het definitieve concept.

De geselecteerde finalisten zullen vanaf 10 oktober om de beurt het pop-up restaurant runnen. Zij werden zorgvuldig uitgekozen door een jury van ervaren ondernemers en topchefs. Zo zitten onder meer Wim Heylen (Heylen Group), Patrik De Cat (Deca Packaging Group), Alex Verhoeven (Fleur de Sel, Seir, Test by Hert, Hert) en Cédric Goris (Link21) aan de jurytafel. Het is ook deze jury die in december één winnend duo aanduidt. Hiervoor rekenen zij op de hulp van het publiek.

Om de duo’s op tijd en stond wat rust te gunnen, worden zij afgewisseld door 2 duo’s die niet deelnemen aan de wedstrijd. Hierbij ging de keuze naar concepten die perfect passen in het domein Witbos in Herentals.

Wereldkeuken
Het eerste duo is Amélie Cobbaert en Marilyn Dierick: twee ambitieuze jonge meiden uit het Gentse die zichzelf omschrijven als ‘Entrepreneurial Engineers’. Tijdens hun studies openden ze als eerste in België de zeer succesvolle cookiedoughbar Dough It en nadien hun zomer Pop-Up bar Cobar. Nu zijn ze helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging. Zij brengen gerechten van de wereldkeuken en willen Hangaar5 omtoveren tot een vakantiebestemming.

Bistronomie
Kempenvrouw Bertien Schoors uit Westerlo en kempenman Stijn Cools uit Hulshout zijn de allerbeste maatjes. Zij heeft een eigen traiteurzaak, werkt als kok en geeft ook avondlessen. Daar leerde ze Stijn kennen. Een boekhouder, die van kinds af aan droomde om kok te worden. Dit duo sloeg de handen in elkaar en schreef zich in met een duidelijke missie voor Hangaar5: een eigen horecaconcept op poten zetten waarvan mensen zeggen: “Yes, this is it!” Zij verleiden hun gasten met Franse bistronomie met een moderne twist.

“Wij zijn enorm onder de indruk van het ondernemerschap en het enthousiasme van de duo’s”, aldus juryvoorzitter Wim Heylen. “En wij zijn ervan overtuigd dat zij ook het cliënteel zullen weten te charmeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer