VanRoey.be Pat Van Roey De Kempus Turnhout

Ondernemerschap en innovatie staan centraal in De Kempus

IT-bedrijf VanRoey.be is al meer dan 25 jaar een begrip in de Kempen. Zoals bij veel andere technologiebedrijven - denk maar aan Apple, HP en Microsoft - begon het ooit allemaal in een garage. Oprichter en huidig ceo Pat Van Roey liet het bedrijf groeien tot een stabiele kmo van bijna 200 medewerkers. In het voorjaar van 2022 neemt het IT-bedrijf haar intrek in De Kempus, een hypermodern, 100% energieneutraal pand gebouwd naast het huidige hoofdkantoor in Turnhout. De verhuis betekent ook meteen het einde van de fysieke shop: vanaf dan wordt voor aankopen doorverwezen van Webstore.be.

De werken aan de Kempenlaan vlotten goed: op minder dan een jaar werden alle acht niveaus opgetrokken. De grote raampartijen en open balkons rondom het ganse gebouw vallen op, en ook binnen zorgen architecturale innovaties voor een goede balans tussen privacy en teamwork. Het ultramoderne ventilatiesysteem zorgt regelmatig voor verse lucht. Het gebouw is een smart building geworden met oog voor ecologie en technologie.

Het bouwteam, met lokale spelers zoals Groep Van Roey, is volop bezig de nutsvoorzieningen aan te brengen. Als alles vlot gaat neemt VanRoey.be, samen met enkele andere huurders, in het voorjaar van 2022 haar intrek in De Kempus, de officiële naam voor deze open campus die innovatie en ondernemerschap aanmoedigt.

B2b-markt

Met de verhuis naar De Kempus wordt het hoofdstuk van de fysieke shop voor VanRoey.be definitief afgesloten. Dat is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. “Meer dan 15 jaar hielpen we in onze vestiging te Turnhout zowel bedrijven als particulieren met IT-gerelateerde zaken” licht oprichter en huidig ceo Pat Van Roey toe. "Met De Kempus zetten we een waar 'Office of the Future' neer dat ons de ruimte biedt om onze ambitie te realiseren."

En die ambitie is duidelijk voor Van Roey: in 2025 doorgroeien naar 300 medewerkers, om bedrijven inzake ict te ontzorgen. “Door onze voortdurende en sterke groei in de zakelijke markt, verleggen we onze focus exclusief op bedrijven en organisaties. Als organisatie stap je hiervoor geen shop binnen. Zulke keuzes moeten gefundeerd gebeuren."

Online shop

"Daarom verschuift het concept van shop naar belevingscenter, waar we je uitdagingen veel breder bekijken en oplossingen op maat kunnen voorstellen. We doen dit al in ons Experience Center in Geel en plannen hetzelfde te doen in onze nieuwbouw. Het huidige gebouw zal een andere invulling krijgen”, vervolgt Van Roey.

Vanaf 1 december 2021 verdwijnt de fysieke winkel en kunnen onze klanten voor aankopen terecht op de webshop van VanRoey.be. “Webstore.be is een professioneel B2B e-commerceplatform waar bedrijven 24/7 hardware kunnen bestellen,” geeft Pat Van Roey nog mee.