Nieuws Kempen Ook ADM Team Heavy Weight rijdt vast in fileproblematiek

Ook ADM Team Heavy Weight rijdt vast in fileproblematiek

Ook ADM Team Heavy Weight rijdt vast in fileproblematiek

ladingDe transportsector heeft het zeker niet makkelijk. De crisis weegt duidelijk op de commerciële marges. ADM Team Heavy Weight uit Westerlo heeft verleden jaar  iets meer omzet gerealiseerd dan in 2011. “Maar wat houden we er onder de streep aan over, “ zucht gedelegeerd bestuurder Eric Hufkens.

ADM Team Heavy Weight is als transporteur gespecialiseerd in reuzentransporten en grote en/of zware ladingen. Het bedrijf rijdt vooral voor sectoren als de petrochemie, de energiebedrijven, de industrie en de bouwondernemingen. Daartoe zijn speciale vergunningen nodig en uiteraard ook een heel eigen vloot aan trucks en opleggers. “Wij hebben in 2012 hard gewerkt. Onze meer dan 15 personeelsleden waren elke dag aan de slag. We hebben een mooi orderboek afgewerkt. Volgens voorzichtige berekeningen hebben we op die manier een kleine omzetstijging gerealiseerd. In 2011 eindigden we op 2,4 miljoen euro. In 2012 zullen we pakweg 2,6 miljoen euro gerealiseerd hebben.”

Eric Hufkens houdt niettemin zijn hart vast. Het gaat hem om de rentabiliteit van het bedrijf. “Onze balans is weliswaar in evenwicht maar heel erg trots moeten we zeker niet zijn.” De vooruitzichten voor het lopende nieuwe jaar zijn al evenmin erg stabiel. “In de transportsector kijken we sowieso al niet heel erg ver vooruit. Een kwartaal tot een halfjaar is al veel. Die kortetermijnplanning heeft dan wel zo zijn voordelen. Zo moeten we bv. met onze klanten minder gaan discussiëren over een verhoging van de brandstofprijzen.”

ADM Team Heavy Weight is nog altijd een familiebedrijf. Ondertussen werken trouwens al verscheidene kinderen mee in de firma. Eric Hufkens zette de onderneming in 1998 samen op met een collega. De geografisch ideale ligging van het bedrijf in Westerlo is zeker voor de klanten een pluspunt. De drie grote havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge zijn vlot bereikbaar. “ Alhoewel, wat is vlot. We staan de laatste jaren soms uren stil. De fileproblematiek is voor een transportbedrijf gewoon dodelijk. ” De eigen roro-terminal biedt in dit opzicht het voordeel dat het transport over de weg kan gekoppeld worden aan transport over water. ADM Team Heavy Weight beschikt in Westerlo trouwens ook over een eigen service center.

ADM Team Heavy Weight is ook internationaal actief en legt zijn accenten waar andere vervoerders in dit marktsegment veelal hun grenzen stellen. Precies daarom heeft het bedrijf ook voor 2012 nog een aantal investeringen in de pijplijn zitten. Het gaat gedeeltelijk om vervangingsinvesteringen en anderzijds om uitbreidingen. Het gaat erom grotere capaciteiten en zwaardere transporten te kunnen garanderen.

“Wij willen in deze crisis in geen geval het hoofd laten hangen”, zegt Eric Hufkens nog. “In dit opzicht zijn we voorstander van het vormen van partnerships en van samenwerkingsakkoorden met sectorleden. Wij zijn bovendien voorstander van een sterke communicatieve samenwerking met de overheid. Wie daar als bedrijf niet achter kan gaan staan heeft volgens mij geen overlevingskansen.”

“We mogen als bedrijf de kop in het zand niet steken of ons positioneren in Oost-Europa. Volgens mij is samenwerking de boodschap.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.