Nieuws Kempen Ook glasvezelnetwerk in Turnhout

Ook glasvezelnetwerk in Turnhout

Ook glasvezelnetwerk in Turnhout

Fiberklaar rolt zijn glasvezelnetwerk uit in Turnhout-Oost. De vraagbundelingscampagne die werd gelanceerd was een succes. Eén op de vijf inwoners van de speelkaartenstad tekende in op het aanbod van Fiberklaar. In totaal gaat het om 13.000 potentiële aansluitingen. Samen met aannemer Circet start Fiberklaar in Turnhout met de eerste werken.

Fiberklaar blijft concrete stappen nemen in de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Vlaanderen. Na Geel en Wetteren is Turnhout Oost de derde locatie waar het neerstrijkt voor de infrastructuurwerken. Andere delen van Turnhout komen later aan de beurt en ook in andere steden zijn concrete plannen in die richting.

In totaal plant Fiberklaar een verankerde investering van tweeënhalf miljard euro om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van fiber. “We zijn zeer blij dat in Turnhout Oost de 20% is gehaald”, zegt Rik Missault, CEO van Fiberklaar. “Na Geel en Wetteren gaat het om de derde stad waar we een duidelijk signaal hebben gekregen van de inwoners dat ze de voordelen van glasvezel, letterlijk, in huis willen halen. Het is weer een extra hoofdstuk in het verhaal dat we in Vlaanderen willen schrijven in de komende jaren.”

Fiberklaar stuurt inwoners binnenkort een brief die zegt wanneer aannemer Circet langskomt om na te gaan hoe hun woning het best kan worden aangesloten op het fibernetwerk. Fiberklaar werkt samen met de aannemer en het lokaal bestuur van Turnhout om de werken in goede banen te leiden. Ook tijdens de werken zal er continu overleg zijn om zo weinig mogelijk overlast te creëren.

Het fibernetwerk van Fiberklaar is open voor alle operatoren. De gebruiker kiest zelf zijn eigen telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en Edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer