Nieuws Kempen Opendeurdag bij Geelse woonzorgtoren

Opendeurdag bij Geelse woonzorgtoren

Opendeurdag bij Geelse woonzorgtoren

De woonzorgsite Klein Veldekens in de buurt van het station van Geel gooit op 2 oktober de deuren open. Iedereen die graag een kijkje neemt op en rond de site, is van harte welkom. Astor vzw – de organisatie achter het project – wil omwonenden en belangstellenden kennis laten maken met het unieke concept dat schuilgaat achter Klein Veldekens.

De zorgsite is intussen een herkenbare landmark in de buurt van het station van Geel en springt vanop veel plekken in het Geelse centrum in het oog. Intussen is de site klaar, en bestaat die naast een woonzorgcentrum ook uit 6 kleinschalige woningen en 38 zorgflats. Er zijn ook 60 assistentiewoningen, een centrum voor kortverblijf en twee dagverzorgingscentra.

Wie er in de buurt passeert, kan de woonzorgsite niet missen. De fiets-o-strade F105 loopt ook langs de deur. “Met deze opendeurdag willen we ook een uitgebreide blik áchter de schermen geven. Iedereen is er welkom, zowel mensen die geïnteresseerd zijn in het zorgaanbod, buurtbewoners en zij die houden van een lekkere maaltijd in Bistro Louisa”, aldus bestuurders Carol Riské en Jan Vanreusel van Astor vzw.

De site bestaat niet alleen uit het woonzorgcentrum, maar ook uit een dienstencentrum, schoonheidsspecialiste, kapster, sauna, een kinderopvang en wasserette. En weldra volgen er ook een fitness en buurtwinkel. “Wie een bezoek brengt aan de site, zal merken dat het concept helemaal afwijkt van de traditionele woonzorgcentra”, aldus Jan Vanreusel. “Respect voor het levensritme van de bewoners, zorg en ondersteuning op maat zijn sleutelwoorden.”

Tijdens de opendeurdag op 2 oktober worden vanaf 10 uur rondleidingen in verschillende groepen gegeven. Inschrijven is verplicht, omdat het aantal deelnemers per groep beperkt is. Op de website van Klein Veldekens kan je zien welke tijdssloten er vrij zijn en kan je inschrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.