Toen Jozef Vanreusel zijn tachtigste verjaardag vierde, werd hij voor zijn levenswerk nog in de bloemen gezet. Jozef volgde als jonge knaap een opleiding tot spekslager aan de slagersschool in Anderlecht, en ging daarna aan de slag in het bedrijf van zijn vader in Geel. In 1968 wilde hij zijn eigen boontjes doppen en richtte hij, hand in hand met zijn echtgenote Marie-Louise en broer Karel, OVI op.
Vandaag vinden dagelijks vinden zo’n 150 medewerkers de weg naar het bedrijf aan Hoogbuul, gevestigd op een terrein van zo’n 4,5 hectare. “We zijn bijzonder trots dat we al meer dan 55 jaar meespelen in een handelslandschap dat gedomineerd wordt door multinationals”, zei Vanreusel vorig jaar in Gazet van Antwerpen.
“Dat is een hele prestatie. Daarvoor heb je een sterk identiteitsbesef en veel doorzettingsvermogen nodig. Gelukkig hebben we dat in overvloed.” De afscheidsplechtigheid gaat door op donderdag 3 juli om 15 uur in de aula Van Hove op de Grote Markt in Westerlo.