Nieuws Kempen Orakel legt ecotuin aan

Orakel legt ecotuin aan

Orakel legt ecotuin aan

orakel logoOrakel, de producent van party- en eventmateriaal uit Retie, draagt duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen al langer hoog in het vaandel. Het bedrijf legt momenteel een ecotuin aan, naar aanleiding van de biodiversiteitsscan ‘Biodiva’ die het liet uitvoeren.

“Dirk Spooren had tijdens een event gehoord van het Biodiva-project en wilde onmiddellijk werk maken van biodiversiteit op het braakliggend stuk grond dat achter ons gebouw ligt. Zo ontstond de idee om een ecotuin aan te leggen. Achteraan ons bedrijfsterrein ligt een waterloop, en dus zal onze ecotuin ook een pool bevatten waar amfibieën kunnen gedijen. Het plantgoed is gekozen in functie van de biodiversiteit, we voorzien een insektenhotel en een picknickplek waar onze collega’s ’s middags hun broodjes kunnen opeten”, vertelt Katrien Van der Aa, verantwoordelijke MVO.

Orakel is al begonnen met de aanleg van de ecotuin. De naaldbomen die niet echt bijdroegen tot biodiversiteit werden gekapt, de elzen zijn gesnoeid, alles is opgeruimd. Binnenkort komt men de pool uitgraven en het plantgoed zetten. “We hopen in het voorjaar klaar te zijn.”

Orakel stelt een 15-tal mensen tewerk en produceert party- en eventmateriaal voor de evenementensector. De polsbandjes, lanyards, oordopjes, drankbonnetjes, jetons, rugnummers en vele andere materialen worden vooral voor sportmanifestaties en festivals gemaakt. Orakel zet hoog in op duurzaamheid en milieu en werk o.a. mee met een energiezorgproject en het Global Compact project, een initiatief van de Verenigde Naties. Het bedrijf produceert ook eco-token, een biologisch afbreekbare jeton.

Biodiva: Biodiversiteit is een speerpunt in diverse internationale normen- en certificatiestelsels. Daarnaast is biodiversiteit een prioritair thema voor diverse overheidsdiensten en maakt biodiversiteit als onderwerp deel uit van de 10 basisthema’s van het MVO-Milieucharter van de Provincie Antwerpen.

Het project Biodiva reikt een zelf toe te passen, laagdrempelig werkinstrument aan: de  “Biodiversiteitscan – BIODIVA”. Deze biodiversiteitscan geeft inzicht in de huidige status van biodiversiteit, de direct te nemen acties en de mogelijke (toekomstige) verbeteringstrajecten. De scan moet bedrijven, bedrijventerreinontwikkelaars en ondernemers stimuleren om binnen hun eigen terrein of binnen hun invloedsfeer ruimer aandacht te geven aan (meer) biodiversiteit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer