Nieuws Kempen OTN Systems genomineerd dankzij sterke exportcijfers

OTN Systems genomineerd dankzij sterke exportcijfers

OTN Systems genomineerd dankzij sterke exportcijfers

Op woensdagavond 29 september reikt Flanders Investment & Trade (FIT) voor de 20e keer zijn Leeuw van de Export uit: een bekroning voor Vlaamse bedrijven met opvallende exportresultaten. Het Olense bedrijf OTN Systems is één van de drie genomineerden in de categorie ‘bedrijven met 50 of meer werknemers’.

OTN Systems ontstond in 2008, en is een voormalige businessunit van Siemens Networks . Het bedrijf slaagde erin om in een kleine 20 jaar een indrukwekkende klantenportefeuille uit te bouwen binnen de telecomsector, met nochtans veel multinationals. OTN Systems heeft een specifiek aanbod voor de energie- en transportsector, en in deze niche van industriële telecomnetwerken vinden gerichte oplossingen op maat van deze sectoren een goede afzet.

Met de technologie van het Olense bedrijf kunnen bedrijven hun verouderde infrastructuur migreren en hun nieuwe netwerk vervolgens efficiënt beheren. OTN Systems is in meer dan 80 landen actief, op elk continent. Dat is mogelijk omdat het bedrijf beschikt over een fijnmazig partnernetwerk en lokale supportteams. Alle technologische ontwikkelingen en de ondersteuning gebeuren vanuit Olen. Er werken zo’n 97 FTE’s in het bedrijf. Vorig jaar haalde OTN Systems een omzet van  32.168.000 euro, met een exportaandeel van 91%.

De genomineerden zullen in september hun jurydossier verdedigen voor een jury van professionals uit de academische en bedrijfswereld. Op 29 september maken Vlaams minister-president Jan Jambon en Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking in Brussel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer