Jurgen Michielsen bij de telecominfrastructuur waar het bij OTN Systems om draait. — © Marc Peeters

OTN Systems investeert op Olense site: “We willen omzet verdubbelen op vier jaar tijd”

OTN Systems, een wereldwijde marktleider in telecominfrastructuur voor industriële netwerken, breidt haar site in Olen momenteel substantieel uit. De uitbreiding dekt drie activiteiten. “We voorzien extra ruimte voor productontwikkeling, een ruimte waar onze klanten kunnen kennis maken met onze systemen en ten slotte zal er straks ook meer logistieke ruimte zijn”, legt directeur Jurgen Michielsen uit.

Het Olense bedrijf OTN Systems, dat in 2021 werd overgenomen door de Amerikaanse sectorgenoot Belden, levert de knooppunten voor communicatienetwerken waardoor grote spelers in onder meer de transport- en energiesector hun systemen van op soms grote afstand kunnen bedienen en controleren. De afgelopen jaren kende het bedrijf een constante groei in medewerkers van maar liefst 37%. Om verder te kunnen groeien is er meer ruimte nodig. Het nieuwe gebouw moet tegen het einde van het jaar in gebruik zijn.

De extra middelen voor de R&D-afeling moeten ervoor zorgen dat OTN Systems een toonaangevende speler blijft. In het customer experience centre, kan de klant het allemaal ervaren, digitaal of ter plaatse. De logistieke ruimte is nodig om aan de stijgende vraag naar operationele telecominfrastuctuur te kunnen voldoen.

De uitbreiding van OTN Systems in Olen bevestigt de toekomst van het bedrijf binnen de groep. Volgens Patrick Deruytter, Managing Director bij Belden, zal dankzij deze investering de omzet kunnen verdubbelen op vier jaar tijd. “De site in Olen moet voor onze groep een centre of excellence worden.” De leverancier van telecominfrastructuur werkt succesvol samen met meer dan 500 klanten wereldwijd, waaronder De Lijn in België, Heathrow Airport in het Verenigd Koninkrijk en het Nederlandse Infraspeed.

Jurgen Michielsen en Patrick Deruytter bij de nieuwbouw. — © Marc Peeters

“Het is geweldig om te zien hoe het team is gegroeid. De nieuwe kantoren openen de deuren naar een nog mooiere toekomst, vol kansen en groei”, klinkt het enthousiast. “Binnen Belden waarderen we zeker de aparte expertise die OTN Systems biedt. Dankzij hun portfolio kunnen we verder groeien in bepaalde marktsegmenten.”

Concreet steeg het aantal medewerkers van OTN Systems de voorbije jaren van 84 naar 114 medewerkers. Een aantal dat in de nabije toekomst nog verder zal doorstijgen. Er zijn vooral mogelijkheden voor ingenieurs. “Onze ligging in Olen is daarbij niet onbelangrijk”, meent Jurgen Michielsen. “Olen kan je bereiken voor je in de file richting Antwerpen terechtkomt. Het is maar één van de redenen waarom we een aantrekkelijke werkgever zijn en dat ook willen blijven.”