Nieuws Kempen Oude Autokeuring in Turnhout gesloopt

Oude Autokeuring in Turnhout gesloopt

De gebouwen van de oude Autokeuring op de Steenweg op Diest liggen tegen de vlakte. — © Bert De Deken

Oude Autokeuring in Turnhout gesloopt

De oude gebouwen van de Autokeuring in Turnhout zijn gesloopt. De gebouwen staan al twintig jaar leeg.

De NV Autoveiligheid verhuisde in februari 2002 de installaties voor keuring van personenwagens naar een nieuwe locatie op de Veedijk. Twee jaar eerder was de keuring van bedrijfswagens al verhuisd. Sindsdien staan de gebouwen van de oude autokeuring leeg. Het werd alleen nog tijdelijk gebruikt voor de opleiding van eigen personeel.

Dat Turnhout na twintig jaar een sloopvergunning afleverde voor het gebouw, is opmerkelijk. “Normaal gezien doen we dat alleen als er een nieuwe bestemming is vastgelegd, maar die is er niet”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Stijn Adriaensens (N-VA). “Er was ooit een plan om er vier vrijstaande woningen te bouwen, maar die aanvraag is nooit ingediend. Binnen de ring zouden we in zo’n geval nooit een sloopvergunning afleveren, maar omdat dit gebouw buiten de ring ligt en de sloop geen negatieve invloed op de omgeving heeft, hebben we een uitzondering toegestaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.