Nieuws Kempen Oude Metalen Harzé eerste met duurzaamheidsrapport

Oude Metalen Harzé eerste met duurzaamheidsrapport

Oude Metalen Harzé eerste met duurzaamheidsrapport

harzéOude Metalen Harzé J. – Van Est nv uit Herentals is het eerste Belgische bedrijf in zijn sector dat naar buiten treedt met een duurzaamheidsrapport. Daarin geeft het recyclagebedrijf een overzicht van waarin het in 2014 actief was op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

“Wij zijn hevig bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, vertelt afgevaardigd bestuurder Hilde Hanselaer. “De persoon die ons begeleidde bij het behalen van onze ISO-normen, was dat ook en zo is dat verder gegroeid.” Vanuit de sectorfederatie Coberec (Confederatie van de Belgische Recuperatie) werd Harzé uitgenodigd om als pilootproject op te treden en ze gingen daarop in. Dat pilootproject had tot doel om basisrichtlijnen voor de sector op te stellen. “Die voortrekkersrol is wel iets voor ons”, zegt Hanselaer. “De perceptie bij veel mensen van een schroothandel is die van een stortplaats. We willen dat negatieve imago mee helpen doorbreken. We zijn tenslotte actief in het recycleren van materialen.”

Via zijn website maakt het bedrijf nu als eerste in zijn sector een duurzaamheidsrapport publiek. Je vindt het op www.oudemetalen-harze.be (Duurzaamheidsverslag 2014).

Groenzone
Wat ze hun belangrijkste verwezenlijking op dat vlak in 2014 vindt? Hilde Hanselaer: “Zonder twijfel ons project rond biodiversiteit. Op een strook binnen ons terrein maakten we een groene zone, die we aanlegden met biologen. We groeven een vijver, plantten fruitbomen, hingen nestkasten voor vogels en vlinders. De groenzone is een rustpunt voor ons personeel en onze klanten.”

De onderneming heeft elf mensen in dienst en heeft zowel particulieren als bedrijven als klant. Ook intercommunale IOK levert recuperatiematerialen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer