Nieuws Kempen Out of Office: Bart Wuyts (Blenders) – Kaas, de Alpen en samen zingen

Out of Office: Bart Wuyts (Blenders) – Kaas, de Alpen en samen zingen

Out of Office: Bart Wuyts (Blenders) – Kaas, de Alpen en samen zingen

Heel deze zomer hebben ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk gegeven in hun dagelijks leven. Wat doen ze graag in hun vrije tijd? Hoe brengen ze de zomer door? We sluiten deze reeks af met Bart Wuyts. Hem kennen we als CEO van Blenders, dat innovatieve ideeën van ondernemers helpt realiseren.

Hebt u een favoriet (afhaal)restaurant?

In mijn eigen stadje-met-smaak Hoogstraten zijn we nogal verwend op Horeca-vlak met vele toffe en goede zaken. Zo hoop ik binnenkort toch eens een goeie reden te vinden om in Restaurant Sterk aan tafel te gaan: een nieuw restaurant met een aantrekkelijke kaart, gestart in volle corona-tijd door enkele jonge enthousiaste ondernemers.

Waar gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

Mijn vrouw en ik zijn kaasliefhebbers, en ik passeer daarom bijna elke week bij Caseïne in Hoogstraten omdat zij een heel mooi aanbod hebben: kazen van kleine, maar kwaliteitsgedreven kaasboeren in België, Frankrijk, Zwitserland, …

Wat doet u met reizen deze zomer? Trekt u naar het buitenland, of blijft u omwille van corona in België?

Wij hebben ons hart al vele jaren verloren in de Alpen, en hebben daar gelukkig ook deze zomer weer mooie bergtochten kunnen doen. Natuur, bergen, de onthaasting van het (bergop) wandelen, gecombineerd met wat wellness en lekker eten… Nergens anders kom ik beter tot rust!

Wat doet u graag in uw vrije tijd? Hebt u favoriete bezigheden, hobby’s?

’s Ochtends stap ik recht uit bed naar buiten en zwem ik een aantal baantjes in de zwemvijver. Jawel, het ganse jaar door. Gevolgd door een paar yoga-oefeningen en een kwartier meditatie. Niets heerlijker om de dag te beginnen.  Op de vrijdagavonden wil ik de repetities met kamerkoor Vialta voor geen geld missen. Samen zingen en – minstens even belangrijk – genieten van de ‘aprés’ met een groep goeie vrienden.

Hebt u een favoriet boek, of een boek dat u anderen wil aanraden?

Een dun boekje dat ik velen al heb aangeraden, of cadeau gegeven, is ‘Vrede kun je leren’ van David Van Reybrouck en Thomas D’Ansembourgh. En wat dikker, maar verplichte lectuur voor iedereen: ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Een indrukwekkende roman om enkele weken lang van te genieten is zeker ook ‘Max, Misha en het Tet-offensief’ van Johan Harstad.

Als u niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in uw garage?

Er schuilt een rasechte autoliefhebber in mij, maar ik besef steeds meer dat we met z’n allen heel anders met auto’s moeten omgaan. Ik rijd zelf al bijna 8 jaar met één van de eerste plug-in hybridewagens die op de markt was, en zal dat nog wel even blijven doen. Als er nog een opvolger komt, dan zal dat een volledig elektrische zijn, of nog liever eentje op waterstof!

Met welke ondernemer (M/V) zou u een (business)date wel zien zitten?

Ik zou wel eens een babbel willen doen met Larry Fink, CEO van BlackRock, één van de grootste investeringsfondsen ter wereld. Hij hamert er bij alle CEO’s wereldwijd steeds meer op dat ze duidelijk moeten maken hoe zij met hun bedrijf bijdragen aan een betere en duurzamere wereld. Als ze dat niet kunnen, dreigt hij te desinvesteren uit hun bedrijf. In de mate dat deze mensen echt menen wat ze zeggen, mogen we verwachten dat de financiële wereld een belangrijke hefboom kan zijn voor duurzaamheid. Het klinkt misschien onverwacht, maar wat mij betreft wel hoopvol!

Welke song staat bovenaan in uw top 100 allertijden?

‘Solitude’ van Jef Neve

Waar mag uw vakantiehuis staan als u de Lotto zou winnen?

Ergens in de Alpen, liefst van al in Zwitserland.

Wie of wat neemt u mee naar een onbewoond eiland?

Mijn vrouw, en een stapel ongelezen boeken.

Het liefst neem ik meteen ook het Vialta kamerkoor (en de nodige bakken Duvel) mee, en maken we er een eilandkoor van!

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer