Out Of Office met Guy Schrauwen: ‘Samen met mijn partner en vrienden het culinaire beleven, daar kan ik echt van genieten’

Onze zomerreeks Out Of Office richt deze week de schijnwerpers op Guy Schrauwen. De zaakvoerder van AJ Desserts uit Merksplas kan momenteel niet genieten van vakantie. Binnenkort hoopt hij Zuid-Afrika van zijn bucketlist te kunnen schrappen. “Spannende safari’s om de big five van het dierenrijk te zien.”

Hoe ziet uw droomvakantie eruit?

Voor vakantie is er heel weinig tijd momenteel, maar als we binnenkort wat tijd kunnen vrijmaken dan zou ik graag een rondreis in Zuid-Afrika willen maken. Dit lijkt mij geweldig en staat op mijn bucketlist: spannende safari’s om de big five van het dierenrijk te zien, het Krugerpark en een reis van Johannesburg tot Kaapstad.

Welke was uw meest memorabele vakantie tot nu toe?

Santorini een schitterend eiland met prachtige zonsondergangen, mooie uitzichten met zijn typische witte huisjes met blauwe daken. De meeste Griekse eilanden zijn of horen bij mijn favorieten, mede omwille van de vriendelijke lokale bevolking. Je krijgt er een echt vakantiegevoel.

Voor wie neemt u zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

Voor mijn kinderen. Na een zeer moeilijke periode ben ik ze een tijdje uit het oog verloren, maar ze zeggen altijd ‘alles komt goed’ en dat is ook hier van toepassing. Mijn kinderen komen voor mij op de eerste plaats!

Met welk cadeau kan men u écht een plezier doen?

Een bon voor een restaurantbezoek. Ik kan altijd genieten van een lekker etentje met een goed glas wijn. Samen met mijn partner en vrienden het culinaire beleven, daar kan ik echt van genieten. De Bosduif in Merksplas is dan ook een plaats waar ik graag kom.

Aan welke huishoudelijke taak heeft u een absolute bloedhekel?

De huishoudelijke taken zijn echt niet aan mij besteed. Af en toe zal ik eens stofzuigen en afwassen, maar dat is heel zelden. De tuin probeer ik in het weekend wel wat bij te houden.

Welk tv-programma mogen we als uw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

TV kijken is niet echt aan mij besteed. Ik kom meestal laat thuis en als ik iets kijk is het vaak uitgesteld. Canvas is mijn favoriete zender maar als ‘guilty pleasure’ kies ik voor Familie.

Voor welke cursus zou u zich nog ooit willen inschrijven als u wat meer tijd hebt?

Dan zou ik kiezen voor een kookcursus. Ik vind het bewonderenswaardig hoe sommige mensen iets klaar kunnen maken op een korte tijd en enkel met wat er in huis is.

Op welke sportprestatie bent u stiekem jaloers?

Een overwinning in de Ronde van Frankrijk of een klassieker. Een prestatie van een heel team dat op elkaar ingesteld is met kopmannen, helpers, verzorgers enz.  Ik vergelijk dit ook altijd met een bedrijf. De mensen in de productie en de chauffeurs die de producten gaan uitleveren. De juiste mensen op de juiste plaatst, iedereen is enorm belangrijk om samen het doel te bereiken.

Met welke Kempense ondernemer (M/V/X) zou u een blind date wel zien zitten?

Met Jan Peeters, een kempische ondernemer die op korte termijn met zijn team een prachtig traject heeft afgelegd. Zijn nuchterheid en hoe hij naar de toekomst kijkt om nog verder te groeien, boeien mij enorm.