Nieuws Kempen Over de vlOER barst uit z’n voegen

Over de vlOER barst uit z’n voegen

Over de vlOER barst uit z’n voegen

Over De vlOER in Retie baat naast workshops en een co-werkplek nu ook een winkel uit. Je kan er terecht voor de fairtradeproducten van Oxfam en de creatieve creaties van leden. Samen met de gemeente Retie kijkt Over De vlOER naar opties in de buurt.

Over de vlOER is een initiatief dat 2 jonge mama’s met vrijwillers en startende ondernemers uit de grond hebben gestampt. Op een laagdrempelige manier wil de vzw ondernemers samen brengen om hun talenten aan de wereld te tonen, en om verbinding te brengen in de gemeenschap. In het aanbod zit een co-workingspace, workshops, kinderactiviteiten en -opvang.

Creatieve ondernemers

De winkel is een mooie aanvulling op het aanbod. “We hadden al langer het idee om producten te gaan verkopen”, vertelt initiatiefneemster Ineke. “Bij onze leden zijn er veel creatieve ondernemers. Zo is er iemand die heel mooie houten dozen maakt met persoonlijke gravures, en houten stempels. We verkopen ook geurkaarsen en kinderboekjes.”

De producten van Oxfam zijn een mooie surplus. “Retie is een fair trade gemeente, maar er was geen verkooppunt voor Oxfam. We hebben contact opgenomen met de winkel van Arendonk en zijn een samenwerking gestart.”

Corsendonk De Linde

Over De vlOER barst nu bijna letterlijk uit haar voegen. De vzw huurt 2 ruimtes op de huidige locatie in vakantiecentrum Corsendonk De Linde. “We hebben nu 1 ruimte voor groepslessen en 1 ruimte met een toog. Hier is de winkel, maar het beperkt nu wel de plaats voor onze flexwerkers. In de schoolvakanties, als we kinderopvang organiseren voor onze leden-onderneemsters, gaat de shop een week dicht.”

“Voor de coronapandemie hebben we de flexwerkplekken gelanceerd, nadat we een enquête deden bij onze leden.” De co-workingspace wordt in samenwerking met andere ouders uitgebaat. “Terwijl ouders werken, kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten, zoals workshops of yoga. Wanneer het het afgelopen jaar kon natuurlijk, door de coronamaatregelen. Gelukkig hadden we wel een zeer goede zomer met veel kinderactiviteiten.”

Lidkaartenverkoop

Over de vlOER wil met goede moed 2021 ingaan, en is intussen in gesprek met de gemeente om een grotere locatie te vinden. “We hebben echt extra ruimte nodig om de flexwerkplek, de groepslessen, de kinderactiviteiten en de winkel te kunnen combineren.”

De lidkaartenverkoop voor 2021 loopt nu volop. Dit is belangrijk voor de vzw om de kas te doen kloppen. “Onze leden vinden gelukkig de weg terug.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.