Nieuws Kempen Overheidsopdrachten binnen handbereik met app

Overheidsopdrachten binnen handbereik met app

Seppe Dijckmans

Overheidsopdrachten binnen handbereik met app

Seppe Dijckmans (30) uit Ravels stampt met Tender-Alert zijn eigen bedrijf uit de grond. Dat hij daarvoor, na avonturen in de horeca en de sales, even terug moet naar ‘hotel mama’ in Ravels, neemt hij er bij. “Dit is toch de grote droom die waar wordt”, klinkt het. “Want mijn app, die andere ondernemers helpt om zakelijke kansen te spotten, vult een groot gat in de markt.”

Met tender-alert.be biedt Seppe ondernemers de kans om op een eenvoudige en betaalbare manier te weten wanneer een overheid een opdracht heeft openstaan. “Velen denken dat de overheid alleen maar aanbestedingen doet voor aannemers”, verduidelijkt Seppe. “Maar we hebben veel overheden die ook bedrijven zoeken voor zaken zoals software, transport, catering, schoonmaak, communicatie en ga zo maar door. We spreken hier over alles: van gemeentes tot de federale overheid. Ook semi – overheden, denk maar aan NMBS, werken met aanbestedingen. Vaak zijn die aanbestedingen verplicht, vanaf een bepaald bedrag. Veel bedrijven beseffen niet hoeveel kansen dat biedt.”

Ondernemers die een graantje willen meepikken van de talloze klussen bij één van die overheden, moeten vaak heksentoeren uithalen om te weten welke opdrachten open staan. “Daar bied ik nu een antwoord op”, stelt Seppe. “Op mijn applicatie kunnen ondernemers eenvoudig parameters instellen over welk type opdrachten ze zoeken en waar. Op basis van hun profiel krijgen ze dan een alert mail om te waarschuwen dat er een opportuniteit is. Op de applicatie is alle informatie en documentatie beschikbaar.”

Volgens Seppe is het gat in de markt dat zijn applicatie alle overheden en werkdomeinen op een betaalbare en transparante manier opvolgt. “Ik werkte een paar jaar voor een aanbieder van een soortgelijke dienst”, vertelt Seppe. “Maar ik vond het zelf duur, zeker als de klant service wenst. Ik voelde me steeds slechter bij die werkwijze. Dat gevoel, samen met de oude droom om zelf iets uit te bouwen, leidde tot de grote stap. De eerste klanten zijn er al en hun reacties zijn zéér positief.”

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Seppe D. 2021-05-04 23:18:33

Dit ligt zeker binnen de mogelijkheden. Indien interesse in een Nederlandse applicatie mag je me altijd contacteren.

Wiet V. 2021-05-04 12:04:32

Leuk initiatief. Is dit opschaalbaar naar nederlandse (brabantse) Kempen ?

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer