Nieuws Kempen Overname BNS Technics door Hagelandse bedrijvengroep

Overname BNS Technics door Hagelandse bedrijvengroep

Overname BNS Technics door Hagelandse bedrijvengroep

Bumaco, met hoofdvestiging in Rotselaar, blijft uitbreiden. Vanaf 10 september neemt het bedrijf nu ook BNS Technics uit Herentals over. BNS Technics is vooral in de regio al meer dan 15 jaar gekend als specialist in airconditioning, warmtepompen, ventilatie en zonnepanelen.

“De overname past binnen onze plannen om de nabijheid van onze vestigingen naar onze klanten toe te vergroten,” meldt Roel Buelens, ceo van Bumaco Group.“We hebben onze vestigingen in Rotselaar, Duffel, Nazareth en Charleroi, maar we misten een uitvalshoek naar de Kempen en Limburg.”

“De overname van AVS Service in Westerlo in 2019 was de eerste stap in die richting. Met BNS Technics halen we de nodige expertise én een mooie strategische locatie in huis om ons project ‘Bumaco Kempen’ volledig vorm te geven.” Manager van Bumaco Kempen wordt Rob Engelen. Engelen kan bijna 20 jaar ervaring in de koeltechniek voorleggen, en is sinds 2010 in dienst bij Bumaco, waar hij als manager de service-afdeling uitbouwde tot een van dé sterkhouders van het bedrijf. Die afdeling laat hij nu achter in goede handen.

“Een nieuwe uitdaging,” vertelt Engelen, “maar ik sta te popelen om er mijn tanden in te zetten! Ik heb natuurlijk het geluk dat ik kan vertrekken van een stevige basis om ons project Kempen vorm te geven. Zowel bij BNS Technics als bij AVS is de nodige expertise reeds in huis. Bekwame technici, een stevige back-office en natuurlijk ex-zaakvoerders Dirk Vermeulen (BNS) en Philippe Coertjens (AVS) die me blijven bijstaan als technisch-commerciële raadgevers. Dat zal ons helpen om de ziel van beide bedrijven te behouden maar onder te brengen in de Bumaco-filosofie. Ex-zaakvoerder Bart Jacobs was al langer aan het uitkijken naar een nieuwe uitdaging, en heeft besloten het bedrijf te verlaten.”

Bumaco Group, met hoofdvestiging in Rotselaar, verenigt de bedrijven Bumaco, Solairco, Kitchco, Heatco, Geelen Elektriciteitswerken en Lightful, en draaide in 2020 een omzet van meer dan 75 miljoen euro. De bedrijvengroep stelt na deze overname meer dan 340 mensen te werk en is actief op zoek naar nog eens 30 extra medewerkers om de constante groei te bestendigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer