Nieuws Kempen Overnemer voor bakkerij Vanspringel: “Natuurlijk zal mijn smurfentaart net zo lekker zijn”

Overnemer voor bakkerij Vanspringel: “Natuurlijk zal mijn smurfentaart net zo lekker zijn”

Overnemer voor bakkerij Vanspringel: “Natuurlijk zal mijn smurfentaart net zo lekker zijn”

OLEN – Bakkerij Vanspringel in het dorpscentrum van Olen-centrum sluit even de deuren. Begin september gaat de bakkerij opnieuw open met Wim Moonen en Enya de Nijs als nieuwe uitbaters. “Na 30 jaar is het toch een beetje vreemd je kindje uit handen te geven”, zegt Ignace Vanspringel (55). “Maar de tijd was rijp om het wat rustiger aan te gaan doen.”

Het handelspand op de hoek van Dorp met weg naar Oosterwijk in Olen-centrum bestond eind 1993 uit een slagerij en een café. “Ik heb dit gekocht en er bakkerij van gemaakt”, vertelt Ignace. “Ik was toen de derde bakker in het dorp. Naast twee gevestigde waarden moet je dan je weg zoeken. Ik heb altijd ingezet op kwaliteit, een ruim aanbod en vooral lekkere dingen. Uiteindelijk kan je daarmee het verschil maken.”

Fruittaarten

Drie decennia later is bakkerij Vanspringel onder meer bekend voor fruittaarten en verjaardagsgebak. Klanten staan ervoor in de rij. In de winkel wordt Ignace onder meer bijgestaan door zijn partner Petra Cools. “De beslissing om de bakkerij over te laten is al ruim een jaar oud, maar we zijn daar bewust heel discreet mee omgegaan. Binnen de familie waren er geen kandidaat overnemers, dus moest er buitenaf gezocht worden. Mijn leeftijd is één ding, maar ook de steeds groter wordende uitdaging om voldoende medewerkers te vinden, voor de bakkerij en de winkel, die ook consequent opdagen, heeft meegespeeld.

Bakkerszoon

Overnemer Wim Moonen (27) is een bakkerszoon uit Brecht. “Ook mijn broer is bakker. De voorbije jaren heb ik voor mijn broer en mijn vader gewerkt, maar nu waren mijn partner Enya (21) en ikzelf toe aan een eigen project.” Verschillende bestaande bakkerijen kwamen in beeld. “De keuze viel uiteindelijk op Olen omdat het aloude dorpsplein hier nog gezelligheid uitademt”, weet Enya. “Ook de mensen zijn hier vriendelijk. Ik draai nu al een paar weken mee in winkel en heb al heel wat klanten leren kennen. We hopen die allemaal te kunnen behouden.

Smurfentaart

Blijft de vraag of de smurfentaart van Wim net zo lekker zal zijn dan die van Ignace. “Natuurlijk”, lacht Wim. “Ik loop deze week mee met Ignace en die toont me zijn manier van werken en verklapt wel eens een geheim. Specifieke goede smaken gaan we uiteraard behouden. Maar we gaan ook trachten de afwerking wat meer eigentijds te maken.”

 Na moederdag blijft de winkel even gesloten. Dat zou ook de traditionele jaarlijkse verlofperiode geweest zijn. Wim en Enya gaan van de gelegenheid gebruik maken of wat opfrissingswerk te doen om er dan volop in te vliegen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.