Nieuws Kempen OVI zeer tevreden over handelsmissie naar Cuba

OVI zeer tevreden over handelsmissie naar Cuba

OVI zeer tevreden over handelsmissie naar Cuba

oviVleeswarenfabrikant OVI uit Olen is zeer tevreden met de voorbije handelsmissie naar Cuba. “Ik was met weinig verwachtingen vertrokken en had 6 B2B-contacten waarvan 3 met importeurs”, zegt commercieel directeur Gunter Peeters. Naast OVI namen nog 25 andere Vlaamse en Brusselse bedrijven deel aan de missie die onder leiding stond van minister-president Geert Bourgeois.

“Tot begin 2.000 hebben we in Cuba verkocht via een tussenpersoon”, legt Gunter Peeters uit. “Met deze handelsmissie wilden we de mogelijkheden bekijken om dat rechtstreeks te gaan doen. Je kan op je eentje naar ginder trekken maar zo’n handelsmissie met een minister-president en de directeur van Flanders Investment & Trade opent toch meer deuren.”

Strategische keuze
“Ook met het bezoek van president Obama 2 weken geleden merk je dat de dingen aan het veranderen zijn in Cuba. We meenden dat het nu het moment was om erbij te zijn. Het was dus een strategische keuze om mee te gaan.”

De contacten die het bedrijf er legde, krijgen nu een vervolg in het maken van presentaties en offertes. “Het is de aanzet tot een lang traject, niet dat we daar over een maand iets op de stoep zullen zetten. Mogelijk levert dit iets op over 6 tot 12 maanden. Sowieso moeten we rekening houden met een logge administratie in Cuba en als voedingsbedrijf moeten we allerlei certificaten kunnen voorleggen. Er was zowel interesse voor onze conserven als diepvriesproducten en dan vooral voor de hoogwaardige snacks”, aldus nog de commercieel directeur.

Een kwart van de omzet van OVI komt momenteel uit export. “In België leveren we aan elke retailer zodat export de makkelijkste manier is om te kunnen groeien. Hoewel dat natuurlijk ook niet makkelijk is”, besluit Gunter Peeters. Bij OVI werkt een 120-tal mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer